Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
6+
Beeld: Curly and Straight
FamilieWolfkomthierwonen_BoeschotenGuthmanSTIP.jpg
6+

Familie Wolf komt hier wonen

Een ontregelende natuurdocumentaire voor de hele familie

Boeschoten & Guthman

Regie: Bram de Goeij

Beeld: Curly and Straight
FamilieWolfkomthierwonen_BoeschotenGuthmanSTIP.jpg
Speelperiode

nov '22 t/m jun '23

60 minuten
Theater
Familievoorstelling

Overzicht

Op jacht naar een nieuw leefgebied belanden broer en zus Wolf per ongeluk op de speelvloer van een theater. Een kudde publiek, die maar niet aan de kant wil gaan, staart de twee aan. En wie is toch die commentaarstem die alles lijkt te weten over de wolvenfamilie? Dan gaat ook nog hun auto kapot en zijn ze gedwongen om bij de mensen te verblijven. Broer Freki en Zus Geri verschillen heel erg in hun benadering van de mensen. Freki gaat als een echte Wolf het liefst over tot de aanval, maar Geri is juist nieuwsgierig en begint steeds brutaler aan te pappen met de mensenkudde. Geri raakt steeds meer vervreemd van haar broer. Betekent dit het einde van hun hechte familieband?

Wat begint als een klassieke natuurdocumentaire, waarbij de wolven onderwerp van observatie zijn, ontspoort in een humoristische confrontatie tussen de twee wolven en het publiek. Het publiek zal niet achteroverleunen want de wolven zijn nieuwsgierig en nietsontziend! Familie Wolf komt hier wonen zet alles op z’n kop en daagt je uit om de verschillen tussen jezelf en anderen te ontdekken en te merken dat je zelf ook niet zo gewoon bent als je dacht. Een interactieve, filosofische parabel, die je aan het denken zet over alles wat vanzelfsprekend lijkt.

Highlights

Een theatrale natuurdocumentaire die uitmondt in een interactieve theatervoorstelling én filosofische talkshow

Acteurs Ottolien (bekend van Man bijt hond) en Gerold (bekend van Vis à Vis en Meneer Monster) vullen elkaar perfect aan.

In de pers

Waar Boeschoten de taal alle eer gunt, grossiert Guthman in hilarische typeringen.”
De Volkskrant

Educatie

Cultuurbeleving

Bij de vrije voorstellingen hoort een randprogrammering: vooraf zijn er in het theater al spannende signalen dat er wolven in de buurt zijn … Na de voorstelling mogen kinderen zelf een voice-over inspreken bij een korte natuurdocumentaire. Voor scholen ontwikkelt docent en schrijver Charlene Schmeltz een workshop, waarin zowel het hoofd als het lijf in beweging komen. Met filosofische vragen en bewegingsopdrachten wordt aandacht besteed aan de verschillen tussen mens en wolf. Maar, zijn er ook overeenkomsten? En zijn alle mensen eigenlijk wel hetzelfde? Stel dat ik een wolf was, wat zou ik dan moeten weten over mensen?

Kerndoelen

1, 2, 7, 47, 54, 55, 56

Verkoopinformatie

Leeftijd6+
OnderwijsGroep 3Groep 4Groep 5Groep 6
DisciplineTheater
SoortFamilievoorstelling
Speelperiodenov '22 t/m jun '23
Tijdsduur60 minuten
Speeloppervlakte

7 x 7 x 4

Maximum aantal bezoekers

max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen

Credits

Boeschoten & Guthman

Regie Bram de Goeij
Tekst Tom Sijtsma
Spel Ottolien Boeschoten, Gerold Guthman
Concept Tom Sijtsma, Ottolien Boeschoten
Stem Peter Drost

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen