Profiel Voorstellingen

Sonja van Ojen & Hendrik Kegels

Winnaars Jeugdtheaterpitch 2019 op het NTF en de BNG Bank Theaterprijs 2020

Profiel

Sonja van Ojen (1996) en Hendrik Kegels (1996) maken conceptueel beeldend theater voor alle leeftijden. Hun werk is fantasierijk, soms absurdistisch en wordt gekenmerkt door een speelse, soms haast naïeve beeldtaal. Met fantasie als werktuig nodigen ze het publiek uit om dichter bij het andere te komen. Zo balanceren ze graag op de rand tussen volwassenen- en jeugdtheater waar ze tegelijkertijd kinderen kunnen uitdagen en volwassenen weer kunnen laten spelen.

Ze studeerden beiden af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Daarna maakten ze samen de voorstellingen Phantom Island, Microlepidoptera en Om de hoek woont een struik. Het duo is verbonden aan het Makershuis Tilburg en volgt dit najaar een vierjarig talenttraject bij STIP theaterproducties.

De makers vallen snel op bij critici. Voor de voorstelling Om de hoek woont een struik wonnen zij in 2020 de BNG Bank Theaterprijs. Voor Micro... de dingen komen in opstand wonnen zij de Jeugdtheaterpitch 2019 op het NTF. Deze voorstelling gaat in productie bij STIP theaterproducties en is van 15 januari t/m 3 mei 2022 te zien in de theaters in Nederland.

Voorstellingen - Sonja van Ojen & Hendrik Kegels

Over STIP

STIP voorkant