Profiel Voorstellingen

Studio BREI

Prikkelend jeugdtheater in gebreide decors

Profiel

Studio Brei is het jeugdtheatercollectief van regisseur Anne Maike Mertens, vormgever Bibi Trompetter en jeugdschrijver Malou de Roy van Zuydewijn. Studio Brei zet met veel liefde en energie projecten op waarbij vele handen samen het decor creëren en kinderen worden betrokken in artistiek onderzoek. Op deze manier presenteren ze verhalen die jong en oud aanmoedigen om vragen te stellen.

De eerste voorstellingen van het collectief werden tussen 2012-2014 voor volwassen publiek gemaakt onder leiding van Anne Maike Mertens en Bibi Trompetter in decors die waren gebreid door dames uit Amsterdam-Noord. Met de aantreding van Malou de Roy van Zuydewijn in 2014 focust het collectief zich op jong publiek. Altijd in een decor, installatie of andere bijzondere ervaring waarin samengewerkt wordt met de breiclub. Ook worden er kinderen betrokken in de ontwikkeling van de verhalen en concepten.

Sinds 2017 ontwikkelt Studio Brei zich bij jeugdtheaterproducent Stip theaterproducties. Na het succesvolle Superoma dat speelde in 2017 en 2018, werd in 2019 een vooronderzoek van De Minotaurus (2+) gepresenteerd op Theaterfestival Boulevard. In 2021 is De Minotaurus, een monsterlijk labyrint (6+) te zien: een immersieve speelse theaterervaring voor kinderen vanaf zes jaar. In het maken wordt samengewerkt met meer dan 50 kinderen en 170 breiers uit het hele land.

Voorstellingen - Studio BREI