Profiel Voorstellingen

Theater Sonnevanck

Professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar

Liegebeesten 11 © Sanne Peper.jpg

Profiel

Theater Sonnevanck maakt nieuw muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar: voorstellingen voor kinderen, jongeren, hun familie en vrienden. Met fysiek, energiek spel en verrassende en vernieuwende composities schudden ze de verbeeldingskracht wakker. In het theater, in speellokalen op basisscholen en op middelbare scholen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer.

Het gezelschap is in 1990 opgericht door Flora Verbrugge. In 2021 heeft artistiek directeur Daniël van Klaveren het stokje van haar overgenomen. Voorstellingen van Sonnevanck zijn de afgelopen jaren overladen met prijzen. Sinds 2013 won het gezelschap twee Gouden Krekels (Princess en Bromance, beide coproducties met Toneelgroep Oostpool) en acht Zilveren Krekels. Een unicum in het jeugdtheater!

Theater Sonnevanck is gevestigd in een voormalig textielpand in het centrum van Enschede. In het pand vind je een theaterzaal met ruimte voor 95 bezoekers. Maar ook kantoren, decoropslag, werkplaats en kostuumatelier. Hier maakt het gezelschap de voorstellingen, die in theaters in heel Nederland, België en daarbuiten te zien zijn. Ieder jaar worden tussen de zes en acht nieuwe producties gemaakt. Theater Sonnevanck is een van de jeugdtheatergezelschappen in de landelijke Basisinfrastructuur (BIS). 

Voorstellingen - Theater Sonnevanck