Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
De Toneelmakerij_RabbitHole_JanHoekwebliggend
12+
Beeld: Jan Hoek
De Toneelmakerij_RabbitHole_JanHoekweb
12+

Rabbit Hole

The Truth is Out There

De Toneelmakerij / Theater Sonnevanck

Beeld: Jan Hoek
De Toneelmakerij_RabbitHole_JanHoekweb
Speelperiode

mrt en apr '24

80 minuten
Theater

Overzicht

Complottheorieën en de online-wereld zijn niet meer weg te denken uit de actualiteit. Maar hoe weet je wat de waarheid is? Rabbit Hole is een interactieve, futuristische voorstelling waarin het publiek een actieve rol speelt. Via eigen mobiele telefoons zijn bezoekers onderdeel van een digitaal netwerk en hebben ze invloed op beslissingen op het podium. De Toneelmakerij en Theater Sonnevanck brengen een unieke cross-mediale omgeving om op zoek te gaan naar betrouwbare informatie. Stap je into the rabbit hole? Of blijf je er juist buiten?

Even voor de duidelijkheid: Samy is geen wappie. Verre van dat. Hij gelooft niet in bizarre conspiracies. Hij denkt niet dat de aarde plat is, gelooft niet in bloed-drinkende elites en snapt heus wel dat corona niet door 5G-masten is verspreid. Waarom noemt iedereen hem dan toch een complotdenker? Zijn ze bang voor hem, omdat hij zelf nadenkt? Is het zo bedreigend wanneer iemand niet meer braaf meedraait met het systeem? Samy vertrouwt niet meer blind op z’n ouders, z’n leraren, het NOS-Journaal. Hij is geen dom schaap meer. Net als Neo in de Matrix neemt Samy de red pill. Hij is wakker, hij is bereid de waarheid onder ogen te komen. Samy stopt met school en trekt zich terug in zijn eigen groeiende online community. Deze truthers doen hun eigen onderzoek, samen zoeken ze naar de waarheid. “Where we go one, we go all.” Terwijl de buitenwereld zich één voor één van Samy afkeert, probeert zijn zus Hanna wanhopig om weer contact met hem te krijgen.

Highlights

Publiek neemt - met zijn eigen mobiele telefoon – op unieke wijze deel aan de voorstelling.

Imponerend digitaal decor trekt je mee in het virtuele konijnenhol.

Een actueel thema: de rol van de online-wereld in complottheorieën.

Nieuwe voorstelling van het team van de succesvolle voorstelling Snowflake.

De eerste coproductie van de Toneelmakerij en Theater Sonnevanck.

Educatie

Cultuurbeleving

In een workshop ontmoeten filosofie, theater en techniek elkaar. We bouwen een deepfake van een politicus naar keuze en laten hem of haar precies dat zeggen wat wij graag zouden willen. We onderzoeken onze wereldleider als een theatraal personage. Hoe beweegt ons personage, hoe denkt hij of zij, wat drijft hem of haar? We oefenen onze fake eerst live en dan bouwen we de benodigde digitale applicatie. Dit vormt een opmaat naar een gesprek over de invloed van bubbels, cookies en deepfakes op ons leven en de democratie.

Verkoopinformatie

Leeftijd12+
OnderwijsVO klas 1VO klas 2VO klas 3VO klas 4VO klas 5VO klas 6
DisciplineTheater
Speelperiodemrt en apr '24
Tijdsduur80 minuten
Speeloppervlakte

10 x 10 x 5

Maximum aantal bezoekers

geen max. aantal bezoekers / max. 250 leerlingen

Credits

De Toneelmakerij

Theater Sonnevanck

Concept Daniel van Klaveren, Paul Knieriem, Paulien Geerlings
Regie Paul Knieriem
Dramaturgie Paulien Geerlings
Educatie Martien Langman
Spel Tomer Pawlicki en nog een actrice

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

STIP voorkant