Profiel Voorstellingen

HNTjong

Jeugdtheater van het Het Nationale Theater

Tori.jpg

Profiel

HNTjong neemt een unieke positie in binnen het Nederlandse theaterlandschap. Als jeugdtheatergezelschap binnen een ‘volwassen’ theaterproducent mét een stevige en slagvaardige afdeling educatie, kan HNTjong producties en projecten realiseren op een schaal die voor weinig jeugdtheatergezelschappen is weggelegd.

HNTjong maakt onder artistieke leiding van Noël Fischer de voorstellingen voor jeugd en young adults van Het Nationale Theater. Het gezelschap speelt in theaters, maar ook op scholen en in de buurt met voorstelling en educatie en zorgt altijd voor een extra ervaring. HNTjong maakt theater over over actuele thema's, die worden verteld in een hedendaagse , beeldende, muzikale en fysieke theaterstijl.

De voorstellingen krijgen een steeds groter publiek. Twee inhoudelijke lijnen zijn bepalend: de familievoorstellingen en Young-Adult producties. De familievoorstellingen richten zich op een publiek van kinderen en volwassenen. Met titels zoals De Gebroeders Leeuwenhart en Erik of het klein insectenboek brengen we verhalen voor het hele gezin naar de grote zaal. Voor jongeren ontwikkelt HNTjong speciale producties zoals de met sterren overladen productie: Trojan Wars, Bloedlink, Het Experiment. Deze titels tonen aan dat er grote behoefte is aan toneelvoorstellingen voor een publiek van jonge mensen dat zich begint te verhouden tot de wereld om hen heen.

Voorstellingen - HNTjong