Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
8+
Crop-HNTJong-Emoji-Explosie-MdeGruyter-NdeJong-1228_C1_sRGB
8+

Emoji Explosie

😡😍😭🤯

HNTjong

Stichting Euphoria

Crop-HNTJong-Emoji-Explosie-MdeGruyter-NdeJong-1228_C1_sRGB
Speelperiode

eind dec ‘23 t/m feb ‘24

70 minuten
Theater

Overzicht

Ken je die emoji met dat uit elkaar spattende hoofd? Zo kun je je voelen: het leven als een rollercoaster vol emoties die soms ineens te veel zijn. Hoe reageer je op tranen? Op angst en woede? Hoe kan je omgaan met al die gevoelens van jezelf en anderen? En wat voel je eigenlijk precies? Regisseur Eva Line de Boer creëert vanuit haar digitale fascinatie een sensitieve virtuele wereld vol animaties waarin ze de wereld van emoties onderzoekt. Hoe gaan kinderen om met gevoelens in een tijd waarin de emoji’s je om de oren vliegen?

De wereld van Emoji Explosie is geïnspireerd op de wereld van videogames. Je kunt er eindeloos verdwalen, falen en opnieuw beginnen. Een uitgelezen veilige plek om alles uit te proberen wat in het fysieke leven te ingewikkeld is. In een mix van online-avonturen en offline-ervaringen gaan de personages hun paniekgedachten en frustraties te lijf. Ze ontmoeten nieuwe medestanders met onverwachte emotionele skills. Lukt het ze om samen de gevaarlijke missies te overleven?

Emoji Explosie is onder andere gebaseerd op interviews met kinderen. Eva Line de Boer: “Dit keer duiken we vol in de wereld van ‘gaming’ en ontwikkelen we een eigen videogame waarin dankzij fantasie ‘negatieve’ gevoelens in een heel ander perspectief geplaatst worden. We zetten in op intiem totaaltheater dat alle kanten van het emotionele spectrum voelbaar maakt. Met levels voor wie extreem veel of juist heel weinig voelt.”

In de pers

De grootste afwezige onder de (Krekel) nominaties is Oma is een avatar van Eva Line de Boer. De Boer maakt al enkele jaren fascinerende voorstellingen over internetcultuur bij HNTJong – haar eerdere werk Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie had eigenlijk ook al een Krekel verdiend.”
Marijn Lems
NRC

Highlights

Herkenning en erkenning voor iedereen die weleens wordt overspoeld door emoties.

Een theatrale verbeelding van de wereld van videogames.

Eva Line de Boers eerdere HNTjong-voorstelling Oma is een avatar werd geroemd in de pers vanwege “oogverblindende visuele effecten” (Theaterkrant) en “ruimte voor menselijkheid te midden van digitaal geweld” (NRC).

Educatie

Cultuurbeleving

In de workshop bij de voorstelling bouwen we samen een bom. Een bom die gevuld is met alles wat we de hele dag voelen en denken. Een bom gevuld met wat we niet snappen aan onszelf. Of aan onze klasgenoten en leerkrachten. Samen proberen we woorden te vinden voor al die wonderlijke, verontrustende, mooie, nare en bijzondere emoties. Hoe zou het zijn als we nooit meer boos of verdrietig kunnen zijn? Blazen we aan het eind de bom op óf is die bom eigenlijk een soort cadeau? Naast deze workshop kunnen klassen van tevoren met de lesbrief op onderzoek uit.

Kerndoelen

54, 55, 56

Verkoopinformatie

Leeftijd8+
OnderwijsGroep 5Groep 6Groep 7Groep 8
DisciplineTheater
Speelperiodeeind dec ‘23 t/m feb ‘24
Tijdsduur70 minuten
Speeloppervlakte

7 x 7 x 6

Maximum aantal bezoekers

max. 250 bezoekers / max. 150 leerlingen

Credits

HNTjong

Stichting Euphoria

Stichting Euphoria werd in 2017 opgericht met aan de basis de veelgevraagde theater- en filmregisseur Eva Line de Boer. Zij maakt bij stichting Euphoria autonoom werk en componeert zij theatervoorstellingen die zich nadrukkelijk tot mensen en menselijk gedrag richten.

Concept & regie Eva Line de Boer
Spel 3 spelers
Dramaturgie Martine Manten

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191