Profiel Voorstellingen

Boeschoten & Guthman

lichtvoetig en stoer theater voor alle leeftijden

StipProducties_MEIS!_fotoMoonSaris_9319-zonderwitrand verkleind.jpg

Profiel

Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman bundelden in 2015 hun talenten vanuit een gezamenlijk verlangen jong en oud de kracht van theater te laten beleven in al zijn gelaagdheid. Het duo wil het publiek uitdagen om verschillen te omarmen en te laten zien dat niemand precies weet hoe het moet. En dat op een vrolijke manier. Hun voorstellingen staan dan ook bol van fantasie, humor en interactie met het publiek.

De veelzijdige actrice Ottolien Boeschoten (Toneelacademie Maastricht) is bekend van radio, tv, film en theater. Het grote publiek kent haar van het life radioprogramma Nachtzusters en het TV-programma Man Bijt Hond, waarvoor ze met een vaste groep schrijvers en acteurs dagelijkse sketches maakte. Gerold Guthman (HKU) is een fysiek en muzikale acteur en speelde bij diverse jeugdtheatergezelschappen zoals Max, Het Syndicaat, Beumer en Drost, Stella en Meneer Monster. Sinds 1999 is hij een vast gezicht bij theatergroep Vis a Vis dat jaarlijks spektakel-voorstellingen maakt op locatie. Hun samenwerking als theaterpartners begon bij IEP! - een fantasievolle bewerking van het boek van Joke van Leeuwen. Na twee succesvolle seizoenen volgde Meis! – een live hoorspel op het toneel. Ze vinden elkaar in humor en muzikaliteit en vullen elkaar aan in hun verschil in benadering: Ottolien werkt vanuit tekst en inhoud en Gerold voegt beeldende en emotieve elementen toe aan het geheel. Hun voorstellingen worden gemaakt in co-productie met STIP theaterproducties.

Het uitgangspunt voor een B&G voorstelling zijn de teksten van Tom Sijtsma. Zijn zeer speelbare teksten zijn zo gelaagd dat jong en oud er wel iets in herkent. Hij maakte vele theaterbewerkingen waaronder het succesvolle Erik of het kleine insectenboek (naar Godfried Bomans), Moby Dick (naar Herman Melville) en Oorlogsgeheimen (naar Jacques Vriens). Voor de VPRO-radio schreef hij tal van hoorspelen en hij was de vaste liedtekstschrijver van de Nachtzusters. Ook regisseur en editor Bram de Goeij is een vaste B&G partner. Tekst, regie en mediale technieken laat hij op het podium samensmelten tot een sterke voorstelling die emoties bij het publiek naar boven haalt.

In de pers

Waar Boeschoten de taal alle eer gunt grossiert Guthman in hilarische typeringen.”
Annette Embrechts over IEP!
De Volkskrant
Het soms cartoonesk uitvergrote gekraak, geroep en gepruttel maken de spannende momenten spannender en de leuke momenten leuker.”
Vincent Kouters over MEIS
De Volkskrant
Ottolien en Gerold zijn meesters in het direct contact hebben met het publiek. Een kwaliteit die bij het onderzoek van al onze producties zeer waardevol is.”
Regisseur Bram de Goeij

Voorstellingen - Boeschoten & Guthman