Producent STIP

STIP produceert jeugdtheatervoorstellingen in diverse disciplines van teksttheater tot film en installaties. We werken hierbij met jonge theatermakers die onder de vleugels van STIP voorstellingen willen maken en midcareers makers die zich verder willen verdiepen in het jeugdtheater. Daarnaast treedt STIP op als co-producent bij voorstellingen die een waardevolle toevoeging zijn op onze portefeuille.

Producties als springplank voor jonge makers

STIP begeleidt al sinds haar ontstaan talentvolle jeugdtheatermakers die de volgende stap in hun carrière zetten. Ze ontwikkelen zich tot zelfstandig theatermaker of starten een eigen gezelschap. STIP produceert jaarlijks twee à drie voorstellingen om talentontwikkeling te stimuleren. We werken met startende, veelbelovende makers en midcareer makers die met hun ervaring specifiek het jeugdtheaterlandschap willen ontdekken.

Bij STIP werken theatermakers, omdat ze voor het eerst alles helemaal zelf willen doen: hun nieuwe productie precies zo vormgeven zoals zij dat willen met een cast en crew die ze helemaal zelf samenstellen. Ze willen de vrijheid ervaren zelf keuzes te kunnen maken en hun eigen handtekening verder te ontwikkelen, om vervolgens met die voorstelling op tournee gaan. Bij STIP zijn theatermakers meer dan alleen regisseur. Zij maken het hele proces in de breedte mee van concept tot verkoop en van auditie naar voorstelling.

We kunnen met trots zeggen dat veel theatermakers die bij STIP het talentontwikkelingproces hebben doorlopen vandaag de dag mooie carrières hebben en bij deze voorzetten bij vooraanstaande gezelschappen. Zoals Job Raaijmakers, René Geerlings (voorheen artistiek leider BonteHond, nu MAAS), Noël Fischer (artistiek leider HNTjong), Inèz Derksen (artistiek leider Het Laagland), Daniel van Klaveren (artistiek leider Theater Sonnevanck), Marlyn Coetsier (artistiek leider Tg Winterberg), Het Houten Huis, Laura van Hal (artistiek leider Wirwar), Anne Maike Mertens, Belle van Heerikhuizen en Sanne Nouws (artistiek leider House of Nouws).

Co-producties

Soms werkt STIP samen met een gezelschap om een nieuwe weg in te slaan. STIP neemt dan niet de voorstelling als geheel in productie, maar biedt naast verkoop ondersteunde expertise, bijvoorbeeld op gebied van zakelijke leiding of publiciteit. Elke co-productie heeft weer een andere samenwerkingsvorm. De gemene deler is dat de productie een aanvulling is op de portefeuille van STIP of een specifiek doel dient dat STIP onderschrijft en van harte ondersteunt.

Over STIP

SUN_5191