Organisatie

STIP theaterproducties (Stichting Theater Initiatieven en Produkties) is opgericht in 1987 en staat voor jeugd- en jongerentheater dat toegankelijkheid combineert met kwaliteit en diepgang. STIP is gespecialiseerd in de verkoop, promotie en productie van jeugd- en jongerentheater.

KoningGilgamesj_©SunnyJagesar0984

STIP hecht er veel belang aan dat er voor álle kinderen en jongeren in heel Nederland en Vlaanderen een kwalitatief hoogwaardig en inhoudelijk interessant jeugdtheater aanbod te zien is. Naast entertainment, moet er een aanbod zijn dat vernieuwend, experimenteel, verrassend en inhoudelijk interessant is. Jeugdtheater dat op verschillende niveaus begrepen kan worden en een afspiegeling is van de samenleving.

De organisatie bestaat uit twee belangrijke takken:

 • Het hart van STIP theaterproducties is het impresariaat. We verzorgen de tourneeplanning van de beste jeugdtheatergezelschappen van Nederland.
  Lees meer over het impresariaat
 • Als producent stimuleert STIP talentontwikkeling. Jaarlijks produceren we twee à drie eigen voorstellingen en co-produceren we voorstellingen met partners.
  Lees meer over onze producties

De organisatie bestaat uit zeven bevlogen medewerkers en het bestuur en de boekhouding wordt verzorgd door Administratiekantoor ASK.

De eigen producties van STIP worden mogelijk gemaakt met ondersteuning van: Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Fonds Podiumkunsten Den Haag, het LIRA Fonds, het VSB Fonds, Fonds21, Stichting De Versterking, Stichting Zabawas, Stichting Melanie, de Triodos Foundation, Prins Bernhard Cultuur Fonds en de Janivo Stichting.

Bestuur

 • Beer Boneschansker: voorzitter
 • Pieter Haex: penningmeester
 • Corina Lok: bestuurslid
 • Nynke Doorenbos: bestuurslid
 • Irene Timmer: bestuurslid
 • Wouter Neuhaus: trainee bestuurslid

Het bestuur van STIP theaterproducties werkt onbezoldigd. Het beloningsbeleid van de directie, het personeel en de zelfstandigen is conform CAO Toneel & Dans.

Fair Practice

STIP volgt de CAO Toneel en Dans en hanteert de Fair Practice code, de gedragscode voor ondernemen en werken in kunst, cultuur en creatieve industrie op basis van vijf kernwaarden: solidariteit, diversiteit, vertrouwen, duurzaamheid en transparantie.

Veilig werken bij Stip

STIP vindt veiligheid op de werkvloer belangrijk. Onze vertrouwenspersoon Evelien Heuvel is altijd bereikbaar voor vragen en/of adviezen. Wij ondersteunen ook mores online, het meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de podiumkunsten-, televisie- en filmsector.

anbi_logo def

ANBI

STIP is een culturele ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling, en hoeft geen belasting te betalen over een gift. Giften aan een ANBI zijn aftrekbaar voor de schenker. Neem daarover contact met ons op via ons Contactformulier.

Erkenningsbordje download def

Erkend Leerbedrijf

STIP is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend als leerbedrijf. Met meer dan 35 jaar praktijkervaring kunnen wij studenten een ervaringsplek bieden waarin ze kennis en vaardigheden in het veld op kunnen doen.

Over STIP

SUN_5191