Profiel Voorstellingen

Schippers & Van Gucht

Theatrale installaties in de openbare ruimte

Schippers_Van Gucht - De TussenTijdCapsule_extra beeld (2).jpg

Profiel

Schippers&VanGucht is de naam van het theatermakers-duo Jellie Schippers en Myriam Van Gucht. Sinds 2007 maken ze samen (jeugd)theatervoorstellingen zoals Spinder, Wat er ge-beurde terwijl de mussen de polka dansten, De Vervelende Bus en Warnet.

Schippers&VanGucht kiest niet voor één koers of één theatervorm. Het werk is moeilijk in te delen in een categorie: we maken geen locatietheater, geen muziektheater, geen film, geen stand-up, geen beeldende kunst noch concert. We zijn het gewoon allemaal, en allemaal tegelijk en tegelijkertijd wordt het nergens écht theater. Onze theatrale installaties zijn het meest beeldbepalend. We ontwerpen ze als denkbeeldige ruimtes die ons in staat stelt om ons publiek aangenaam uit evenwicht te brengen. De mobiele locaties hebben aan de buitenkant aantrekkingskracht: het maakt mensen nieuws-gierig: “Wat is dat? Wat gebeurt daarbinnen? Ik wil erbij zijn!” Soms plaatsen we de theatrale installaties in het theater, meestal niet. Soms zijn ze te vinden op het schoolplein, soms ook in de klas.

Schippers&VanGucht maken aanstekelijke voorstellingen die een gesprek tussen generaties op gang brengen over vindingrijkheid en het vermogen om van mening te kunnen veranderen: essentiële eigenschappen om maatschappelijke problemen aan te pakken. De theaterervaringen van Schippers&VanGucht maken het mogelijk een moment in de tijd te vangen en het perspectief te kantelen.

Voorstellingen - Schippers & Van Gucht