Overzicht Foto's Credits
Bekijk video
6+
Beeld: Wannes Cré
Schippers_vanGucht - Radman_WannesCré.jpg
6+

Installatie portfolio

Zes theatrale installaties die je blik doen kantelen

Schippers & VanGucht

Beeld: Wannes Cré
Schippers_vanGucht - Radman_WannesCré.jpg
Speelperiode

op aanvraag

Locatievoorstelling

Overzicht

Het werk van Schippers&vanGucht duikt op waar je het niet verwacht. Je komt ze tegen op plaatsen waar je al duizend keer langs bent gekomen. Alledaagse plekken waar je door de aanwezigheid van een reuzenrad, een rijdende vuilniswagen of een enorme kubus ineens met andere ogen naar kijkt. De mobiele installaties zien er aan de buitenkant aantrekkelijk uit en maken voorbijgangers nieuwsgierig: Wat is dat? Wat gebeurt daarbinnen? Ik wil erbij zijn!

Eenmaal binnen kom je terecht in een ‘tussenwereld’ of ‘tussenruimte’: mensen die zich in een reuzenrad tussen hemel en aarde bewegen (Radman); bezoekers in een lift die aan de praat raken met mensen in hun laatste dagen (Buiten Dienst); volwassenen die in een te krappe kinderwereld terechtkomen (De TussenTijdCapsule). In die tussenruimtes ontstaat er een directe relatie tussen publiek en personage en speelt S&VG met het begrip ‘tussentijd’. Het werk van S&VG roept op tot vertragen en biedt de mogelijkheid tot stilstand en reflectie.

De installaties van S&VG zijn soms buiten (op locatie) en soms binnen (in zalen, musea, openbare gebouwen) te plaatsen; opwindend en origineel aanbod voor festivals, bijzondere evenementen of reguliere schoolbezoeken. Vrijwel altijd samen met voorbereidende of verwerkende workshops. Veel is mogelijk, maatwerk wordt geleverd.

De TussenTijdCapsule
Een kubus met drie verdiepingen, via een trap ga je naar boven, een onduidelijk gangenstelsel in. De verdiepingen zijn 1.20, dus hoog genoeg voor een kind om rechtop te staan, terwijl volwassenen moeten buigen; en dat is uiteindelijk ook precies de bedoeling in de TussenTijdCapsule. Kinderen bestuderen het wonderlijke gedrag van volwassenen en proberen hen tot rede te brengen.

De TussentijdCapsule is nu te boeken voor het seizoen 2022-2023.

Warnet (7+)
Omringd door een wilde wondere videowereld speelt één acteur wel veertig verschillende personages: de fantasierijke beeldenstorm Warnet. Een oude vrouw op zoek naar haar hondje, mensen met punthoedjes op weg naar een feestje en een man die zijn das strikt op strijkmuziek. Iedereen ziet weer andere details en maakt een unieke voorstelling in zijn eigen hoofd.

Radman (4+)
Een rondje maken in een 18 meter hoge reuzenradman en luisteren naar zijn stem via de koptelefoon die je de geheimen vertelt over de wereld boven je en beneden je: Radman. Hij hoort en ziet alles! Een beleving in een muzikale theaterinstallatie, die in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel is ontwikkeld.

Radio Walvis (6+)
Een muzikale reis aan de hand van het stoere Inuit-meisje Pilu dat samen met haar ouders in Groenland woont: de geestige en poëtische vertelling Radio Walvis. In een volledig gerecyclede vormgeving gaat de reis dwars door bergen plasticsoep. In samenwerking met musici op cello, fluit en klarinet van philharmonie zuidnederland.

De Kantelaar (9+)
Een bezoek aan De Kantelaar: het domein van de dwarse Eva, die op een dag besluit niet meer mee te doen aan de ratrace en eerst zelfstandig na te denken. Beleef samen met Eva haar bevlogen pleidooi voor eigenheid en het behoud van het kind in jezelf.

Buiten Dienst (7+)
Plug-and-play video-installaties waarin het publiek een live ervaring aangaat. Rondreizen in een lift door een denkbeeldig gebouw waar je mensen ontmoet in het verwarde einde van hun dagen en dan, via de dood, de lift weer uitstappen: de video-installatie Buiten Dienst.

Productionele gegevens

Specifieke productionele gegevens per installatie vind je hier. Een lijst met deze gegevens is ook te vinden onder het kopje downloads onderaan deze pagina.

Publiciteitsmateriaal

Het publiciteitsmateriaal voor de voorstellingen vind je op de website van Schippers&VanGucht. Bij elke voorstelling staat een PR download. Vragen over publiciteitsmateriaal kan je mailen naar Eva Halima Sebbar – Marketing & Publiciteit.

Credits

Schippers & VanGucht

Concept Jellie Schippers & Myriam van Gucht

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191