Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
7+
Beeld: Wannes Cré
Warnet_Schippers&VanGucht_Scenefoto 1 _foto Wannes Cré
7+

Warnet

Verdwalen in een mensenleven

Schippers & VanGucht

Beeld: Wannes Cré
Warnet_Schippers&VanGucht_Scenefoto 1 _foto Wannes Cré
Speelperiode

gehele seizoen

60 minuten
Installatie
Muziektheater

Overzicht

Iedereen kijkt naar de wereld door een andere bril. Dat maakt de wereld opwindend. In Warnet (synoniem voor labyrint) bevind je je in het oog van een kolkende, associatieve beeldenstorm waarin de wonderlijke wirwar en de schoonheid van het alledaagse leven wordt gevierd. Verdwaal in een mensenleven en stap in de wilde wondere wereld in deze succesvolle voorstelling van Schippers&VanGucht.

Op een tribune midden in een witte kubus word je opgeslokt door een videowereld van 360 graden. Op vier grote schermen – en tegelijkertijd live – zien we 1 acteur, die als veertig verschillende personages uiteenlopende fragmenten van een leven speelt. Zo is een oude vrouw op zoek naar haar hondje, zijn mensen met punthoedjes onderweg naar het feestje van een honderdjarige en strijkt een man zijn das op strijkmuziek.
Warnet vertelt over wat we op onze dagelijkse weg tegenkomen; hoe onze kleine wereld opeens heel erg groot kan worden. Elke toeschouwer ziet andere details en maakt in zijn hoofd een unieke voorstelling. Toch is Warnet een legpuzzel die je alleen samen kunt leggen. Ouders met kinderen, vrienden onder elkaar, allen wijzend, luisterend, stiekem lachend. Warnet is een ode aan de mens en een avontuur voor iedereen tussen 7 en 107 jaar.

“Dit zie je niet vaak!” – Boet (11 jaar).

In de pers

"Het werk van Jellie Schippers en Myriam van Gucht kenmerkt zich onder meer door originele fantasieën waarin alles mogelijk lijkt. Dat is aantrekkelijk en Warnet is dat ook door de ongebreidelde creativiteit die je vrolijk stemt zonder dat je weet waarom.”
Scènes

Highlights

Bijzondere ervaring: publiek komt ogen en oren tekort.

Prachtige, magische witte kubus waar je op een piramidevormige tribune plaats neemt.

Educatie

Cultuurbeleving

Voorafgaand aan de voorstelling kan een workshop in de klas worden gegeven die inzicht geeft in het maakproces en de beweegredenen achter het maken. Op de website van Schippers&VanGucht kan bovendien een lespakket worden gedownload. In het theater wordt het publiek aan de hand genomen door onze publieksbegeleider en daarmee voorbereid op de voorstelling.

Verkoopinformatie

Leeftijd7+
OnderwijsGroep 5Groep 6
DisciplineInstallatieMuziektheater
Speelperiodegehele seizoen
Tijdsduur60 minuten
Speeloppervlakte

installatie, benodigde ruimte 10 x 18 x 5,5, afmetingen kubus 8 x 8 x 4,5

Maximum aantal bezoekers

max. 70 bezoekers (speelt 2x op één dag) / max. 70 leerlingen

Credits

Schippers & VanGucht

Concept Schippers&VanGucht
Spel Toon Kuijpers
Muziek en geluid Joeri Cnapelinckx
Video Arjen Klerkx

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191