Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
10+
Beeld: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong
STOM.jpg
10+

STOM

Een stil protest vol muziek

HNTjong

Beeld: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong
STOM.jpg
Speelperiode

mrt & apr ‘23

80 minuten
Theater

Overzicht

Regisseur en schrijver Casper Vandeputte maakt een nieuwe voorstelling met live-muziek over stil zijn. Ziggy praat niet meer. Eerst viel dat nog niet zo op, maar toen begon de meester van school het na te vragen bij de ouders van Ziggy. Die konden zich ook niet meer herinneren wanneer Ziggy voor het laatst iets had gezegd. Eigenlijk kon helemaal niemand meer bedenken wanneer ze hem voor het laatst hadden horen praten.

Ze beginnen een zoektocht: waarom is Ziggy gestopt met praten? Maar ja, hoe kom je daarachter als Ziggy niks meer zegt? Tot overmaat van ramp sturen ze Ziggy dan maar naar een praatdokter. Wat moet iemand die niet meer praat nou bij een praatdokter? Een muzikale voorstelling over een kind dat niet meer spreekt. Over een zwijgend protest.

Highlights

Scholen hebben groeiende aandacht voor het thema mindfullness en bewustwording waar deze voorstelling perfect bij aansluit

Regisseur Casper Vandeputte maakte de succesvolle theaterversie van De Gebroeders Leeuwenhart voor 8+ en de Zilveren Krekel winnaar Bloedlink 14+. Nu maakt hij een voorstelling voor 10+, een leeftijdsgroep die daar tussenin zit.

Regisseur Casper Vandeputte ontwikkelt zich ook tot een van de meest toonaangevende jeugdtheaterschrijvers van Nederland

Educatie

Cultuurbeleving

Wat is krachtiger: een woord of een gedachte? Hoeveel woorden heb je nodig om iemand een geheim te vertellen? Of om een geheim te bewaren? Wie heeft de woorden harder nodig: ben jij dat zelf of is dat de ander? En wat zou er veranderen als de woorden op zijn? Tijdens de workshop bij STOM gaat de klas met elkaar in retraite. De leerlingen onderzoeken hun eigen woorden en gedachtes: wat verdient stilte en wat lawaai? Uiteindelijk bepalen ze met elkaar: gaan wij ons oorverdovend laten horen of laten we de stilte voor ons spreken?

Verkoopinformatie

Leeftijd10+
OnderwijsGroep 7Groep 8
DisciplineTheater
Speelperiodemrt & apr ‘23
Tijdsduur80 minuten
Speeloppervlakte

7 x 7 x 5

Maximum aantal bezoekers

max. 250 bezoekers / max. 150 leerlingen

Credits

HNTjong

Concept, regie en tekst Casper Vandeputte
Muziek Kaspar Schellingerhout
Spel Kaspar Schellingerhout en 4 acteurs
Decor en lichtontwerp Julian Maiwald
Kostuums Rebekka Wörmann

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191