Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
5+
Beeld: M. de Gruyter en N. de Jong
crop-HNTjong-Supernormaal-MdeGruyter_NdeJong_H2A7589_C4_RGB.jpg
5+

Supernormaal

Volstrekt normale voorstelling vol eigenzinnige figuren en funky muziek

HNTjong

Regie: Loek de Bakker

Beeld: M. de Gruyter en N. de Jong
crop-HNTjong-Supernormaal-MdeGruyter_NdeJong_H2A7589_C4_RGB.jpg
Speelperiode

apr & mei '22

55 minuten
Muziektheater

Overzicht

Billy en Moos zijn supernormaal. Ze zien er supernormaal uit, zingen supernormale liedjes en hebben een supernormale familie. Tenminste … wat is eigenlijk normaal? Zijn papa en mama normaal? De buren? Die mevrouw op tv? Soms is buiten de lijntjes kleuren juist het allerleukste wat er is. Geïnspireerd op het poëzieprentenboek Wij zijn bijzonder, misschien zijn wij een wonder.

Een hartverwarmende knipoog naar iedereen die zich wel eens anders voelt
Billy en Moos belanden in een wereld vol fantastische figuren die afwijken van de norm. Ze ontmoeten een muisje dat brult als een leeuw, een spook dat schrikt van zijn eigen schaduw en drie jongens die in hun tutu’s de sterren van de hemel dansen. Ze komen erachter dat bijzonder zijn helemaal geen straf is, sterker nog, dat anders zijn misschien wel een superpower is.

Funky liedjes
Theatermaker Loek de Bakker maakt een ontroerende muzikale voorstelling, geïnspireerd op gedichten van Ted van Lieshout. Met livemuziek van Moos de Walle die funky liedjes schrijft, je meeneemt in de muziek en je heerlijk laat dagdromen op zijn muziek. 

Highlights

Geïnspireerd op de gedichten van Ted van Lieshout

Livemuziek van muzikant Moos de Walle

Aanstormend theatermaker Loek de Bakker werkte eerder bij HNTjong aan de succesvolle voorstellingen De Gebroeders Leeuwenhart en The summer of '96

Educatie

Cultuurbeleving

lesbrief // Wat is het aller-normaalste dat je kunt doen? Zet een rij van tien voorwerpen op volgorde van normaal naar niet normaal. Hoe normaal mogelijk kun jij je jas aantrekken? Je boterham opeten? De juf of meester gedag zeggen? Hoe normaal kun je dansen op muziek, en hoe dans je op je aller-niet-normaalst? Aan de hand van opdrachten onderzoekt de klas of ze een normale klas zijn, en of ze dat eigenlijk wel willen. En wie bepaalt dat eigenlijk: de leerkracht of de klas? workshop // De workshop Doe Zélf Normaal vindt plaats direct na afloop mvan de voorstelling in het theater. Aan een grote tekentafel voeren de leerlingen een hele normale opdracht uit. Als je jezelf mag tekenen, hoe zie je er dan normaal uit? En hoe zie je eruit als je niet normaal bent? En stel dat er ineens iets abnormaals gebeurt terwijl je aan het tekenen bent ...

Verkoopinformatie

Leeftijd5+
OnderwijsGroep 1Groep 3Groep 2
DisciplineMuziektheater
Speelperiodeapr & mei '22
Tijdsduur55 minuten
Speeloppervlakte

7 x 7 x 6

Maximum aantal bezoekers

geen max. aantal bezoekers / max. 100 leerlingen

Credits

HNTjong

Regie Loek de Bakker
Spel Billy de Walle, Moos de Walle
Muziek Moos de Walle

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

STIP voorkant