Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
8+
Beeld: M. de Gruyter en N. de Jong
HNTjong-Eric-Insectenboek_MdeGruyter_NdeJong.jpg
8+

Erik of het klein insectenboek

#savetheplanetnow

HNTjong

Regie: Noël Fischer

Beeld: M. de Gruyter en N. de Jong
HNTjong-Eric-Insectenboek_MdeGruyter_NdeJong.jpg
Speelperiode

jan & feb ‘23

105 minuten (excl. pauze)
Theater
Familievoorstelling

Overzicht

Regisseur Noël Fischer en schrijver Jibbe Willems maken een eigentijdse variant van Godfried Bomans' beroemde meesterwerk Erik of het klein insectenboek. Bomans’ humor, ironie en bijzondere taal krijgen een nieuw leven in deze moderne muzikale versie, waarin de aandacht voor het milieu centraal staat. Zijn moraal, dat geluk relatief is en dat zorgen voor anderen en je directe leefomgeving belangrijk zijn, komt in nieuw licht te staan.

Erik Pinksterblom is een brutaal en fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Op een avond belandt hij in een parallel universum waarin de insecten verdacht veel op mensen lijken. Gekrompen tot het formaat van een vlieg, beleeft Erik bizarre avonturen in de natuurjungle. Hij maakt ruzie met wespen, hiphopt met een hommel en logeert in een airbnb-slakkenhotel. Net op tijd ontsnapt hij uit een spinnenweb, filosofeert met een gedeprimeerde regenworm en komt terecht in een strijd tussen mierenlegers.

Onderweg komt Erik erachter dat de insectenwereld er niet goed voorstaat. De bijen hebben moeite met overleven, de stad rukt op en iedereen worstelt met menselijk afval, luchtvervuiling en pesticiden. De weg terug naar huis vinden lijkt een onmogelijke missie. Erik weet zichzelf te redden. Maar lukt het ook de insecten te redden?

Highlights

Een vrolijke familievoorstelling met livemuziek over actuele en urgente thema’s zoals het dierenrijk en klimaatverandering

Nieuwe bewerking van het bekende boek van Godfried Bomans met tekst van Gouden Krekel-winnaar Jibbe Willems

Deze kerstvoorstelling in samenwerking met Stadsschouwburg Utrecht levert elk jaar veel persaandacht op

Educatie

Cultuurbeleving

Er is een uitgebreid educatieprogramma beschikbaar dat zowel op scholen als in theaters kan plaatsvinden. HNTeducatie nodigt kinderen, met hun contextprogramma uit om in de wereld van de insecten te duiken. Door middel van filosofische vragen, opdrachten en challenges onderzoeken ze, wat ze met de insectenwereld gemeen hebben en waarom we niet zonder ze kunnen. Het educatieprogramma voor scholen bestaat uit een research boekje en een reizend onderzoekslab.

Verkoopinformatie

Leeftijd8+
OnderwijsGroep 5Groep 6Groep 7Groep 8
DisciplineTheater
SoortFamilievoorstelling
Speelperiodejan & feb ‘23
Tijdsduur105 minuten (excl. pauze)
Speeloppervlakte

10 x 10 x 12

Maximum aantal bezoekers

geen max. bezoekers / max. 300 leerlingen

Credits

HNTjong

Regie Noël Fischer
Tekst Jibbe Willems
Spel Soumaya, Ahouaoui, Andre Dongelmans, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Emma Vermeulen, Billy de Walle e.a.
Choreografie Shailesh Bahoran

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191