Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
Beeld: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong
campagne beeld

Romeo & Julia

Dance – Bollywood – Shakespeare

HNTjong

Het Nationale Theater

IRC

Beeld: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong
campagne beeld
Speelperiode

eind sept t/m nov'24

120 minuten
Theater
Grote zaal

Overzicht

Een spectaculaire remake van Shakespeares beroemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad. De 13-koppige topcast van acteurs en dansers met Vanja Rukavina (Romeo) & Soumaya Ahouaoui (Julia) vertelt het spetterende verhaal over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes.

In dit wereldberoemde toneelstuk vol familievetes met de vibe van een dark rave party stuwt dans het verhaal steeds verder voort. Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen. Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen?

De makers creëren een nieuw, eigentijds universum, geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit Romeo & Julia. Deze editie zit vol met streetdance van ‘golden boy’ choreograaf Shailesh Bahoran van Illusionary Rockaz Company. Geschreven door aanstormend auteurstalent Melissa Knollenburg en in regie van gerenommeerd regisseur Noël Fischer (Trojan Wars, QUEER PLANET).

“Worstelen met traditie, je eigen pad kiezen los van de verwachtingen van familie, grote emoties ervaren, niet toevallig is juist het verhaal van Romeo & Julia fantastisch materiaal. Naast Shakespeare zijn onze inspiratiebronnen ook streetdance en Bollywoodcultuur, waar ik een groot fan van ben.” Noël Fischer

Highlights

Eigentijdse combi van Shakespeares klassieker Romeo & Julia en Bollywood-style.

Van gerenommeerde young adult-regisseur Noël Fischer, die met Trojan Wars een Gouden Krekel won.

13-koppige cast van topacteurs en topdansers, waaronder Arlecchino winnaars Vanja Rukavina (2018) en Rick Paul van Mulligen (2023).

Educatie

Cultuurbeleving

Soms zou ontsnappen fijn zijn. Geen schoolprestaties. Geen toekomstverwachtingen van je familie. Niet om dat grapje van die ene vriendin hoeven lachen. ‘s Ochtends zomaar iets uit je kast trekken. Of een keer niet voor Romeo kiezen…

Draag met je klas bij aan een landelijk onderzoek naar ontsnappen en ontregelen. Middels een lesbrief én een workshop vooraf in de klas doe je onderzoek naar de verwachtingen die op jouw schouders drukken en de voetstappen die hieraan voorafgingen.

Kerndoelen

48, 50,51 & 52

Verkoopinformatie

OnderwijsVO klas 2VO klas 3VO klas 4VO klas 5VO klas 6
DisciplineTheater
SoortGrote zaal
Speelperiodeeind sept t/m nov'24
Tijdsduur120 minuten
Speeloppervlakte

10 x 10 x 14

Maximum aantal bezoekers

max. 50% leerlingen / max. 250 leerlingen

Credits

HNTjong

Het Nationale Theater

Het Nationale Theater in Den Haag is het grootste reizende theatergezelschap van Nederland en maakt voorstellingen voor het hele land.

IRC

De Illusionary Rockaz Crew, ook wel bekend als IRC, is in 1998 opgericht in Utrecht. De allround breaking crew met een voorliefde voor de dansstijlen popping en locking heeft zich in de jaren daarna geprofileerd als een belangrijke speler in de Nederlandse danswereld

Regie Noël Fischer
Choreografie Shailesh Bahoran
Tekst Melissa Knollenburg obv Shakespeare
Spel Soumaya Ahouaoui, Vanja Rukavina, Rick Paul van Mulligen, Yamill Jones, Ayisha Siddiqi & Kharim Amier, Zenzi Alwart
Dans Ali Zanad, Herrold Anakotta, Noor Jayani, Oliver Wagstaff, Tara Pula, Tosca Knauf
Compositie Rik Conner

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191