Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
6+
Vreemd ding tijdelijk_3hntmarketing_Big_Red_Machine_walking_in_the_the_city
6+

Vreemd Ding

Je weg vinden in een veranderende, wonderlijke wereld

HNTjong

MartHa!tentatief

Vreemd ding tijdelijk_3hntmarketing_Big_Red_Machine_walking_in_the_the_city
Speelperiode

nov t/m dec '24 Vlaamse tournee vanaf 2025

55 minuten
Beeldend theater

Overzicht

Vreemd Ding is een beeldende, fantasierijke voorstelling over hoe een wereld die je dacht te kennen plotseling vreemd aanvoelt. Geïnspireerd op de prentenboeken van tekenaar en graphic novel-schrijver Shaun Tan.

Wonderlijke wezens zijn hard aan het werk in een vreemde machine. Signaalborden wijzen de weg achterstevoren, een soort telefoon rinkelt onophoudelijk en een groot hoofd stopt nooit met praten. Iedereen doet zijn best om juist te lopen en de apparaten goed te bedienen. Het is niet de bedoeling vragen te stellen. Volg de regels, ook als je ze niet begrijpt. Maar wat gebeurt er als het alarm afgaat omdat een van de machines stopt met werken?

De tekeningen en graphic-novels van Shaun Tan verbeelden op onnavolgbare, poëtische wijze het zoeken naar houvast in een onbegrijpelijke wereld. Deze thematiek inspireerde actrice en theatermaker Evgenia Brendes na haar vertrek uit de Sovjet-Unie. De impact van definitief vertrekken, je weg zoeken in een nieuw land om tenslotte een nieuwe identiteit te vinden, vormen de achtergrond van haar werk. Samen met medemaker en
-speler Bram Coopmans maakt ze deze voorstelling. De eindregie is in handen van de Belgische tekenaar en theatermaker Jef van Gestel.

Highlights

Gebaseerd op de prijswinnende prentenboeken van Shaun Tan, die onder andere een Oscar won voor de animatieversie van zijn boek The Lost Thing.

Acteur Bram Coopmans werd verschillende keren genomineerd voor de Louis d’Or en de Arlecchino.

Evgenia Brendes werd met haar voorstelling Dounia B. in 2019 op het Vlaams Theaterfestival beloond met de ‘Theaterprijs voor meest gewaardeerde acteerprestatie – vrouwen’.

Educatie

Cultuurbeleving

Stel je voor dat de deur van je klaslokaal langzaam opengaat. Stel je voor dat er iemand binnenkomt. Nee, niet iemand. Iets. Vooraf aan de voorstelling komt er een machientje langs op school, op zoek naar vreemde en ongewoon gewone zaken. Bouw in de workshop samen aan het kabinet der wereldverwonderingen.

Kerndoelen

54, 55, 56

Verkoopinformatie

Leeftijd6+
OnderwijsGroep 3Groep 4Groep 5Groep 6
DisciplineBeeldend theater
Speelperiodenov t/m dec '24 Vlaamse tournee vanaf 2025
Tijdsduur55 minuten
Speeloppervlakte

7 x 7 x 5

Maximum aantal bezoekers

max. 200 bezoekers / max. 150 leerlingen

Credits

HNTjong

MartHa!tentatief

Het MartHa!tentatief vertaalt de steeds veranderende stad en wereld in ‘nieuwe verhalen over het nu’.

Makers Evgenia Brendes & Bram Coopmans
Eindregie Jef van Gestel
Decor en kostuumontwerp Sacha Zwiers

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191