Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
14+
Beeld: Marijke de Guyter & Nicolien de Jong
Crop-HNTjong-Arm-dure-smaak-MdeGruyter-NdeJong-1343_C2_sRGB
14+

Arm met een dure smaak

Live rich or live lonely

HNTjong

Beeld: Marijke de Guyter & Nicolien de Jong
Crop-HNTjong-Arm-dure-smaak-MdeGruyter-NdeJong-1343_C2_sRGB
Speelperiode

half feb t/m mrt ‘24

70 minuten
Theater

Overzicht

Op school wil je er elke dag toe doen. “Leave a mark. Blend in and survive.” Je hoopt dat niemand door heeft wat er verder allemaal aan de hand is. Dat je thuis je lunch-box niet gevuld krijgt omdat er geen geld is. Dat je geen vaste veilige woonplek hebt. Dat je je constant anders moet voordoen dan je bent. Aanstormend multitalent Gavin-Viano schrijft en regisseert een voorstelling over verborgen armoede, dromen van rijkdom en de harde realiteit van de straat.

Het is het begin van het jaar en Brienne, Nurulah en Shannah worden eindelijk de leiders. De trendsetters, de smaakmakers. Maar met de stylo die ze nu hebben zullen ze geen real winners worden. Denken ze. Vrezen ze. Ze doen zich rijk voor, maar wanneer zullen ze worden ontmaskerd? Ze zitten naast elkaar, elk met hun geheim. Langzaam ontdekken ze meer van elkaar en dromen ze van een andere wereld, een wereld waarin ze wel rijk zijn. Maar steeds worden ze ruw de realiteit in getrokken want ze missen nog hun chain’s, grills en Balenciaga’s.

Volgens een recent onderzoek groeien 270.000 kinderen en jongeren in armoede op. Niet alleen in bijstandsgezinnen, maar ook in families met werkende ouders. Gavin-Viano studeerde in 2021 af aan de Toneelacademie Maastricht als regisseur en maakt uitgesproken visuele voorstellingen over gemeenschappen en onderwerpen die in de samenleving niet goed gehoord worden. Zoals het theatrale concert over liefde Able to fuck love en de voorstelling Bloodscent over seksueel geweld.

Highlights

Met visuals van videokunstenaar Wes Broersen (bekend van o.a. Frenna en Eefje de Visser). Wes Broersen combineert licht, lasers en videobeelden tot een nieuw soort theatrale ruimte.

Een maatschappelijk thema: de impact van armoede op jongeren wordt zichtbaar en bespreekbaar gemaakt.

Gavin-Viano won in 2020 de eerste The Next!, de stimuleringsprijs voor diversiteit en inclusie in de podiumkunsten.

Educatie

Cultuurbeleving

In de ‘The fake it till you make it’ workshop staan we stil bij kansen hebben, kansen krijgen of kansen grijpen. We bespreken vragen als: Welk prijskaartje hangt er aan geluk? Is maakbaarheid voor iedereen? En hoe ben je het meest jezelf? Na afloop van de voorstelling zal er een nagesprek met de zaal plaatsvinden

Kerndoelen

48, 50, 51, 52

Verkoopinformatie

Leeftijd14+
OnderwijsVO klas 2VO klas 3VO klas 4
DisciplineTheater
Speelperiodehalf feb t/m mrt ‘24
Tijdsduur70 minuten
Speeloppervlakte

7 x 7 x 5

Maximum aantal bezoekers

max. 250 bezoekers / max. 150 leerlingen

Credits

HNTjong

Concept Gavin Viano
Spel Rochelle Deekman, Olaf Ait Tami, Florence Vos Weeda
Lichtontwerp Wes Broersen
Dramaturgie Martine Manten

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191