Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
cover De Grootste Goochelshow_JanHoek 3
6+
Beeld: Jan Hoek
campagne beeld
6+

De Grootste Goochelshow

Een magische familievoorstelling met een dubbele bodem

De Toneelmakerij

Bijlmer Parktheater

Beeld: Jan Hoek
campagne beeld
Speelperiode

feb en mrt ’25

60 minuten
Theater

Overzicht

Hooggeëerd publiek! Welkom bij de Grootste Goochelshow, een wervelend optreden met niemand minder dan de allerberoemdste goochelaars van de hele woonkamer: de broertjes Caspaar en Domingo! Als volleerde illusionisten toveren zij onzichtbare konijnen uit hun hoed, zagen een familielid naar keuze doormidden en laten imaginaire olifanten verdwijnen. De Toneelmakerij en Bijlmer Parktheater presenteren een wervelende goochelshow als metafoor voor de magie van het leven: grote vragen en doordachte denkkronkels passeren speels de revue in een luchtige circussfeer.  Een muzikaal avontuur vol goochelacts.

Als iets verdwijnt, waar blijft dat dan? En als het nooit meer terugkomt, mis je het dan? Als de oudste broer zijn jongere broer naar de plek tovert waar alle verdwenen dingen zijn, doen ze een bijzondere ontdekking. Naast de goochelstok, de bami-opscheplepel en de reservesleutel van de auto, is daar ook een broertje. Maar dat kan natuurlijk niet, want er is niet nog een broertje. Toch?  

Bedenkers José Montoya en Serge Hogenbirk speelden allebei in prijswinnende jeugdvoorstellingen - José Montoya in Martin Luther King (2019) van Urban Myth, Serge Hogenbirk in Prinses van tuig en Richel (2013) van TG Siberia. Artistiek leider van De Toneelmakerij Paul Knieriem regisseert het tweetal in deze vrolijke voorstelling over onvoorziene gezinssituaties. De Grootste Goochelshow biedt handvatten voor een gesprek over ‘afscheid nemen’ en andere grote levensvragen, tussen kinderen onderling en tussen de jonge bezoekers en de volwassenen die met hen mee zijn.  

Highlights

Spannend theater gecombineerd met échte goocheltrucs.

Luchtige voorstelling over een lastig te bespreken onderwerp.

José Montoya en Serge Hogenbirk zijn vrienden en maken samen met passie theater.

Educatie

Cultuurbeleving

Het allerleukste aan goochelen is dat je weet dat het een truc is, maar niet snapt hoe het zit. Een goochelaar houdt zijn lippen stijf op elkaar, maar … aan alle klassen die naar de voorstelling komen, geven wij een aantal geheime goocheltrucs prijs! Een goochelpakket om te oefenen - misschien wel à la Houdini! En gespreksstof om samen na te denken over wat je doet als het niet lukt iemand terug te toveren.

Kerndoelen

1, 2, 5, 8, 10, 11, 12, 34, 54, 55 en 56

Verkoopinformatie

Leeftijd6+
OnderwijsGroep 3Groep 4Groep 5Groep 6Groep 7Groep 8
DisciplineTheater
Speelperiodefeb en mrt ’25
Tijdsduur60 minuten
Speeloppervlakte

10 x 10 x 5

Maximum aantal bezoekers

geen max. aantal bezoekers / max. 175 leerlingen

Credits

De Toneelmakerij

Bijlmer Parktheater

Als professioneel stadstheater - met zijn roots in Amsterdam Zuidoost - zijn wij deskundigen op het gebied van intercultureel programmeren, cultuureducatie, community art en talentontwikkeling.

Tekst Mariëlle van Sauers
Regie Paul Knieriem
Dramaturgie Jolanda Spoel
Lichtontwerp Jasper Nijholt
Spel José Montoya en Serge Hogenbirk

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191