Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
1000+1 Nacht _ de Toneelmakerij en Sadettin K _ Jan Hoek. 16x9 nieuw
8+
Beeld: Jan Hoek
1000+1 Nacht _ de Toneelmakerij en Sadettin K _ Jan Hoek. verkleind
8+

1000+1 Nacht

Ode aan de verbeelding

De Toneelmakerij

Sadettin K

Beeld: Jan Hoek
1000+1 Nacht _ de Toneelmakerij en Sadettin K _ Jan Hoek. verkleind
Speelperiode

half okt '23 t/m begin jan '24

90 minuten
Theater
Grote zaal

Overzicht

Wetenschap en fantasie, verstand en verbeelding - allebei horen ze bij het menselijk bestaan. Allebei zijn ze nodig om te overleven. Meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz schittert in de nieuwe familievoorstelling 1000+1 nacht, een samenwerking van de Toneelmakerij en Sadettin K voor iedereen vanaf acht jaar. Ontroerend muziektheater over de kracht van het vertellen van verhalen. Met prachtige oosterse livemuziek, zang en oogstrelende decors.

Layla ligt in het ziekenhuis en slaapt, heel diep. Haar vader vertelt verhalen; vertellingen die hij van vroeger kent. Ze borrelen een voor een in hem op. In Layla’s fantasie komen de verhalen tot leven. Prinsessen bewegen op het ritme van de hartslagmeter, djinns komen tevoorschijn uit een infuus. Terwijl de artsen druk om haar bed dansen, vliegen Layla en haar vader over woestijnen, dwalen met Haroen al-Rasjied en Djafar door de stad en varen met Sinbad. De kille sfeer van het ziekenhuis en de rijk gestoffeerde sprookjeswereld van De Vertellingen van Duizend-en-één- nacht staan soms naast en soms tegenover elkaar. Eén ding is zeker: zonder de deskundigheid van de dokter kan Layla niet beter worden, zonder de liefde en verhalen van haar vader evenmin.

In 1000+1 nacht dompelt het publiek zich onder in de verrukkelijke, eeuwenoude Vertellingen van Duizend-en-één-nacht, maar wel in een moderne, actuele versie. Daarin worden vragen opgeroepen als: Is iets dat echt is, meer waard dan iets dat in de verbeelding bestaat? Zijn emoties alleen maar stofjes in je hersenen? Kun je praten met iemand die dood is?

Highlights

De wereldberoemde klassieker Duizend-en-één-nacht bewerkt tot duizelingwekkend hedendaags muziektheater.

Een van de beste vertellers van Nederland, Sadettin Kırmızıyüz, neemt het publiek mee op avontuur.

Met prachtige Oosterse livemuziek.

Educatie

Cultuurbeleving

Alle leerlingen die met hun klas de voorstelling bezoeken, krijgen een magisch schrijfschrift waarin een woord, een vraag, een voorwerp of een dierbare herinnering zomaar een verhaal wordt. Naast het lesmateriaal is er een Sheherazade-schrijfworkshop beschikbaar voor scholen en theaters. Zo verzamelen we verhalen uit alle windstreken en vertellen we ze door. De mooiste verhalen komen in een luisterboek dat wordt voorgelezen door de acteurs van 1000+1 nacht. Het luisterboek wordt gratis aangeboden aan de kinderen in de plaatselijke zieken- en Ronald McDonald-huizen.

Kerndoelen

1, 2, 5, 8, 10, 11, 12, 34, 54, 55 en 56

Verkoopinformatie

Leeftijd8+
OnderwijsGroep 6Groep 7Groep 8VO klas 1VO klas 2
DisciplineTheater
SoortGrote zaal
Speelperiodehalf okt '23 t/m begin jan '24
Tijdsduur90 minuten
Speeloppervlakte

12 x 10 x 14

Maximum aantal bezoekers

geen max. aantal bezoekers / max. 450 leerlingen

Credits

De Toneelmakerij

Sadettin K

Sadettin Kırmızıyüz is een hedendaagse verteller die – met humor en zelfspot – het maatschappelijke combineert met het persoonlijke. Hij maakte naam met voorstellingen over zijn familie rond thema’s als identiteit, migratie en integratie. Met zijn voorstellingen doorbreekt Sadettin de kaders van onze vastgeroeste denkpatronen.

Tekst Sophie Kassies
Regie Paul Knieriem
Dramaturgie Paulien Geerlings
Spel Sadettin Kırmızıyüz, Denise Aznam, Tomer Pawlicki, Harun Balci e.a.

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

STIP voorkant