Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
12+
Beeld: Harun Balci
De Toneelmakerij DOX - Hot Peaches - Harun Balci door Harun Balci.jpg
12+

The Hot Peaches

Don’t throw away what you are!

De Toneelmakerij & DOX

Regie: Timothy de Gilde

Beeld: Harun Balci
De Toneelmakerij DOX - Hot Peaches - Harun Balci door Harun Balci.jpg
Speelperiode

okt & nov ‘22

60 minuten
Theater

Overzicht

The Hot Peaches reisden in de jaren ‘70 tussen New York en Amsterdam. Ze waren onderdeel van extravagante shows, opgevoerd in underground podia en werden gezien als rolmodellen. Achter de kostuums en bravoure gingen persoonlijke drama's schuil. Ontmoet zeven Hot Peaches die zich nergens thuis voelen. De een wordt uitgescholden en geschopt. De ander is weggelopen en een volgende moet continu een andere rol aannemen. Samen vormen ze een nieuwe familie: The Hot Peaches. Met muziek, dans en tekst creëren ze een veilige plek, waar iedereen zichzelf in elke vorm kan ontwikkelen. Met veel schmink, glitter en glamour. Hot Peach gastheer Jimmy neemt je mee: “Er is geen tijd te verliezen, ontdek wie je bent. Because tomorrow you’ll be 80.”

Ze deden het allemaal: toneelspelen, schrijven, mimen, dansen en muziek maken. Iedereen was welkom bij het markante drag-mime-performance gezelschap The Hot Peaches. Regisseur Timothy de Gilde - regisseur van de Zilveren Krekel winnende voorstelling Bromance - gaat voor deze voorstelling op dezelfde manier als hen te werk. We ontmoeten zeven hedendaagse performers met verschillende disciplines die samen vormgeven aan een veelzijdige performance, waarin ze hun geschiedenis delen over het vinden en vormen van hun eigen identiteit en seksualiteit. We zien de rolmodellen on-stage, maar ook off-stage, zonder de grootse kostuums, make-up en spotlights. De voorstelling is een uitnodiging aan jongeren van vandaag: Wie je ook bent, in welk hokje men je ook probeert te plaatsen, iedereen mag een Hot Peach zijn. Laat je niet ontmoedigen, maar inspireren en wees welkom op een orgastisch feest in een New Yorkse loft waar The Hot Peaches voor je performen.

I can be soft as snow
or hard as nails
My show’s unique
It never fails

- liedtekst uit The Magic Hype (1973), geschreven door Jimmy Camicia

Highlights

Een voorstelling over identiteit en jezelf durven zijn en die zoektocht blijven volhouden

Timothy de Gilde is vaste regisseur bij DOX en de Toneelmakerij. Hij won diverse jeugdtheaterprijzen, waaronder een Gouden Krekel voor Bromance en een Zilveren Krekel voor Gender

In de pers

"Een sterke voorstelling over ontluikende homoseksualiteit."
Over Bromance
De Volkskrant

* * * *

Educatie

Cultuurbeleving

Rond The Hot Peaches is een veelzijdig programma beschikbaar waaruit scholen en theaters hun eigen keuze kunnen maken van ‘becoming party’s’ tot peer education over seksualiteit en ‘identity’.
• Het Picture you Peach event, een onvergetlijk schoolfeest waarbij je met kostuums, theater en dansmoves jezelf kunt uitvergroten tot ….. jezelf!
• De workshop ’welke Hot Peach ben ik?’ Een dans- en theaterworkshop waarbij we de wanden van alle hokjes slechten.
• Peachy gesprekken door peer educators over seksualiteit en ‘identity’
• De Peachpage, een open source website met documentaires, podcasts en inspirerende opdrachten ter voorbereiding op het theaterbezoek.

Kerndoelen

1, 4, 6, 8, 10, 36, 43, 48, 49, 50, 51, 52, 53

Verkoopinformatie

Leeftijd12+
OnderwijsVO klas 3VO klas 4VO klas 5VO klas 6
DisciplineTheater
Speelperiodeokt & nov ‘22
Tijdsduur60 minuten
Speeloppervlakte

10 x 10 x 5

Maximum aantal bezoekers

max. 400 bezoekers / max. 250 leerlingen

Credits

De Toneelmakerij

Regie Timothy de Gilde
In co-creatie met Harun Balci, Sjaid Fonce, Anne-Fay Kops, Benjamin Moen e.a.

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Alles over stip

Marnixstr-vlada-karpovich.jpg