Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
4+
Beeld: Jan Hoek
Toneelmakerij - De Drie Biggen © Jan Hoek.jpg
4+

De drie biggetjes en het wolfspak

Familievoorstelling met virtuoos spel, taalgrappen, muziek en soepele dansmoves

De Toneelmakerij

Regie: Timothy de Gilde

Beeld: Jan Hoek
Toneelmakerij - De Drie Biggen © Jan Hoek.jpg
Speelperiode

dec '21 t/m feb '22

50 minuten
Theater

Overzicht

Weet u nog hoe het sprookje gaat? In De drie biggetjes en het wolfspak proberen de drie biggen Knor, Knar en Krul koste wat het kost uit de klauwen van de boze wolf te blijven. De broers en zus hebben al snel een eigen gepeperde mening over wat er moet gebeuren en hoe. Zo wil de een solo gaan en de ander La Famiglia bij elkaar houden. De knorrige sneren, krulstaartige debatten en ruzies vol nooit eerder gehoorde woorden vliegen over en weer. En dat alles onder de voortdurende dreiging van wolvengehuil in het Amsterdamse Bos.

De drie biggetjes en het wolfspak is een vrolijke familievoorstelling vol prangende levensvragen met veel dans, muziek en verkleedpartijen.

Het bekendste Britse sprookje gaat op de schop en verandert in een coming-of-age verhaal voor de allerjongsten. Hoe overleef je als je moeder je zomaar het huis uitzet? Kies je voor de collectieve aanpak of ga je voor het individu? Hoe overwin je angst? Wanneer vertrouw je iemand? En als iedereen zijn eigen verhaal vertelt, hoe weet je dan wat waar is? Clownesk en absurdistisch theater met een snufje satire.

Regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht tekenen voor een voorstelling vol varkenshumor. Het duo maakte eerder furore met GTA V. Met Bromance vielen ze in binnenen buitenland in de prijzen. Hun King Oeboe speelde zowel scholen als Museumnacht Amsterdam plat.

Quote uit het script
‘Ik wil me eigen leven leven in de grote modderpoel die die wereld is.’

Highlights

Klassieker in een fonkelnieuw jasje.

Schrijver Joachim Robbrecht en regisseur Timothy de Gilde vallen steevast in de prijzen.

Aan het eind dansen alle kinderen (en ouders) mee met de aansteklijke choreografieën van de drie biggetjes.

Educatie

Cultuurbeleving

lesmateriaal // Iedere leerling krijgt een lap stof met opdrachten om een knapzak te maken. De kinderen verzamelen troostende woorden, een lekker hapje van thuis, een geurig knuffellapje en hun favoriete slaapliedje. Van de dingen die je liever niet meeneemt naar je volgende huis, mag je voor eens en voor altijd afscheid nemen. Met hun knapzakken trekken de leerlingen de wijde wereld in en op een fijne picknickplek halen ze herinneringen op over thuis. ouder-kind-workshop // Met materialen uit het sprookje en je ouders als hardwerkende bouwvakkers, bouwen we samen levensgrote hutten om je in thuis te voelen. Wat heb je daarvoor nodig? Is dat de buurt waar je huis staat, de geur van een pasgebakken cake of het zachte dekentje dat oma cadeau gaf?

Kerndoelen

1, 2, 3, 27, 28, 34, 35, 42, 44, 45, 54, 55

Verkoopinformatie

Leeftijd4+
OnderwijsGroep 1Groep 2Groep 3Groep 4
DisciplineTheater
Speelperiodedec '21 t/m feb '22
Tijdsduur50 minuten
Speeloppervlakte

7 x 7 x 5

Maximum aantal bezoekers

geen max. bezoekers / max. 200 leerlingen

Credits

De Toneelmakerij

Regie Timothy de Gilde
Choreografie Dalton Jansen
Tekst Joachim Robbrecht i.s.m. Artun Alaska Arasli
Spel Yamill Jones, Wart Kamps, Jip Smit

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191