Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Gisele-optie2 cover
8+
Beeld: Jan Hoek
campagne beeld
8+

Giselle

Stampend dans- en muziektheaterspektakel met de energie van de straat

De Toneelmakerij / DOX

Beeld: Jan Hoek
campagne beeld
Speelperiode

nov en dec ’24

75 minuten
Dans
Theater
Grote zaal

Overzicht

De Toneelmakerij en DOX presenteren Giselle, een van de beroemdste balletten ter wereld, in een actuele bewerking vol songs, beats en hiphop.

Giselle en haar matties zijn een crew. Het pleintje is hun thuis, hier chillen ze, dansen ze en steunen ze elkaar als ze moeten dealen met onbetrouwbare ouders en drammende docenten. Maar op een dag komt queen bee  Giselle niet opdagen en staat hun wereld op zijn kop. Heeft die mysterieuze jongen daar soms iets mee te maken? Dromen die werkelijkheid worden - kan dat echt?

De Toneelmakerij, met jarenlange ervaring in de grote zaal (1000+1 Nacht, De Toverfluit, As you like it) en DOX bundelen hun krachten. Vijfvoudig Krekelwinnaar Timothy de Gilde maakte eerder samen met Joachim Robbrecht en Dalton Jansen jeugdvoorstellingen waarin dans en spel in elkaar overlopen. Nu brengen zij deze knallende ontmoeting tussen dans, tekst en live zang. Giselle is een moddervette viering van de chosen family voor iedereen vanaf 8 jaar.

Highlights

Na eerdere successen presenteert de Toneelmakerij opnieuw een familievoorstelling voor de grote zaal, gebaseerd op een wereldberoemde klassieker.

Upcoming maker Dalton Jansen won de afgelopen jaren verschillende prijzen, onder andere de BNG Dansprijs (‘21), Zilveren Krekel (‘22) en De Jonge Zwaan (‘22) voor Birds.

Timothy de Gilde en Joachim Robbrecht wonnen met de voorstelling Bromance in 2016 de Gouden Krekel voor “Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie”.

Educatie

Cultuurbeleving

Documentaire: In de documentaire Later als ik groot ben… vertellen bekende en minder bekende dromers, van 8 tot 88 jaar, over hun dromen en hoe ze deze vorm geven of hebben gegeven. Leerlingen kijken deze documentaire in de klas en interviewen vervolgens elkaar en anderen uit hun omgeving over hun dromen. Deze interviews worden verwerkt in een tentoonstelling voor in hun eigen school. De documentaire wordt ook vertoond in de theaterfoyers.

Dansworkshop: Voor scholen is er een extra dansworkshop te boeken, waarbij allerlei verschillende dansstijlen met elkaar gecombineerd worden. Een actieve voorbereiding op de voorstelling.

Ouder-kind workshop: Voor in de theaters is er een ouder-kind workshop waar je als kind je ouder meeneemt in de ‘vierkante meter TikTok frame moves’ van nu. Waar ouders ook even hun ooit super hippe, maar nu vreselijk ouderwetse, disco dansje mogen showen. Een actieve workout om daarna heerlijk in je stoel te zinken en samen naar de voorstelling te kijken.

Dance battles: samen met een aantal groot theaters worden er rondom de voorstelling dance battles georganiseerd, waarbij lokale dansgroepen de strijd met elkaar aangaan en het plezier opzoeken om samen te doen wat ze het liefste doen: dansen. Voorafgaand aan de battle krijgen zij een masterclass dans.

Kerndoelen

2, 34, 44, 55, 56

Verkoopinformatie

Leeftijd8+
OnderwijsGroep 6Groep 7Groep 8VO klas 1VO klas 2VO klas 3
DisciplineDansTheater
SoortGrote zaal
Speelperiodenov en dec ’24
Tijdsduur75 minuten
Speeloppervlakte

12 x 10 x 14

Maximum aantal bezoekers

geen max. aantal bezoekers / max. 450 leerlingen

Credits

De Toneelmakerij

Tekst Nina van Tongeren en Joachim Robbrecht
Regie en choreografie Timothy de Gilde en Dalton Jansen
Dramaturgie Paulien Geerlings
Muziek Anne-Fay Kops en Jeremia Jones
Lichtontwerp Tim van ‘t Hof
Kostuums Studio Sabine Staartjes
Vormgeving Dieuweke van Reij
Spel Charlie Chan Dagelet, Leendert de Ridder, Leandro Ceder, Fiona Dekkers, Tuan Tran, Jeroen Janssen, Rosa van Leeuwen & Lara Valentić

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191