Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Gisele-optie2 cover
8+
Beeld: Jan Hoek
campagne beeld
8+

Giselle

Stampend dans- en muziektheaterspektakel met de energie van de straat

De Toneelmakerij / DOX

Beeld: Jan Hoek
campagne beeld
Speelperiode

nov en dec ’24

75 minuten
Dans
Theater
Grote zaal

Overzicht

Giselle is een van de beroemdste balletten ter wereld. De Toneelmakerij en DOX presenteren een actuele bewerking met songs, beats en hiphop voor de grote zaal. Een meeslepend verhaal over stardom en vriendschap, over samen dromen en strijden voor wat je het allerliefste wil.

Giselle en haar matties zijn een crew. Het pleintje is hun thuis, hier chillen ze, dansen ze en steunen ze elkaar als ze moeten dealen met onbetrouwbare ouders en drammende docenten. Maar op een dag komt queen bee Giselle niet opdagen en staat hun wereld op zijn kop. Heeft die mysterieuze jongen daar soms iets mee te maken? Dromen die werkelijkheid worden - kan dat echt?

De Toneelmakerij, met jarenlange ervaring in de grote zaal (1000+1 Nacht, De Toverfluit, As you like it) en DOX bundelen hun krachten. Vijfvoudig Krekelwinnaar Timothy de Gilde maakte eerder samen met Joachim Robbrecht en Dalton Jansen stampende jeugdvoorstellingen waarin dans en spel in elkaar overlopen. Nu brengen zij deze knallende ontmoeting tussen dans, tekst en live zang. Giselle is een moddervette viering van de chosen family voor iedereen vanaf 8 jaar.

Highlights

Na eerdere successen presenteert de Toneelmakerij opnieuw een familievoorstelling voor de grote zaal, gebaseerd op een wereldberoemde klassieker.

Upcoming maker Dalton Jansen won de afgelopen jaren verschillende prijzen, onder andere de BNG Dansprijs (‘21), Zilveren Krekel (‘22) en De Jonge Zwaan (‘22) voor Birds.

Timothy de Gilde en Joachim Robbrecht wonnen met de voorstelling Bromance in 2016 de Gouden Krekel voor “Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie”.

Educatie

Cultuurbeleving

In de foyer in het theater luistert het publiek naar kinderen en ouderen die vertellen wanneer ze zich thuis voelen. Bovendien kan het publiek zelf delen wat een thuis voor hen betekent. Antwoorden komen op de rode loper waarover het publiek de zaal in loopt.

In een ouder-kind workshop schuiven kinderen samen met hun ouders aan voor een interview aan de talkshow-tafel van Giselle. Talkshowhost Giselle (een theaterdocent) voelt hen aan de tand over hoe het is om beroemd te zijn.

Op school verzamelen leerlingen een schatkist vol objecten, geuren en geluiden die hen overal een thuisgevoel geven. Met het verzamelde materiaal ontstaat een nieuw kunstwerk.

Kerndoelen

2, 34, 44, 55, 56

Verkoopinformatie

Leeftijd8+
OnderwijsGroep 6Groep 7Groep 8VO klas 1VO klas 2VO klas 3
DisciplineDansTheater
SoortGrote zaal
Speelperiodenov en dec ’24
Tijdsduur75 minuten
Speeloppervlakte

12 x 10 x 14

Maximum aantal bezoekers

geen max. aantal bezoekers / max. 450 leerlingen

Credits

De Toneelmakerij

Tekst Nina van Tongeren en Joachim Robbrecht
Regie en choreografie Timothy de Gilde en Dalton Jansen
Dramaturgie Paulien Geerlings
Muziek Anne-Fay Kops en Jeremia Jones
Lichtontwerp Tim van ‘t Hof
Kostuums Studio Sabine Staartjes
Vormgeving Dieuweke van Reij
Spel Charlie Chan Dagelet, Leendert de Ridder, Leandro Ceder, Fiona Dekkers en anderen

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191