Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
7+
Beeld: Benning & Gladkova
Liegebeesten - Theater Sonnevanck - ©Benning _ Gladkova (Origineel).jpg
7+

Liegebeesten

Een waargebeurd verhaal

Theater Sonnevanck

Regie: Ada Ozdogan

Beeld: Benning & Gladkova
Liegebeesten - Theater Sonnevanck - ©Benning _ Gladkova (Origineel).jpg
Speelperiode

feb & mrt ‘23

60 minuten
Muziektheater

Overzicht

Liegebeesten is een opzwepende, muzikale voorstelling over een dapper kind op zoek naar de waarheid in een wereld waarin niets is wat het lijkt. Noa weet niet wat hij hoort. Praten zijn ouders nou over een zusje? Maar hij heeft helemaal geen zusje. Hij loopt de kamer in en ziet dat zijn moeder tranen wegveegt. “Mam… wat is er?!” Zijn moeder kijkt hem aan en lacht plotseling. “Niks, lieverd!” Noa snapt het niet. De radertjes in zijn detectivebrein draaien op volle toeren.

De moeder van Noa liegt, dat is duidelijk. Hij heeft een zusje en ze is verdwenen. Waar kan ze zijn? Natuurlijk! Er is maar één mogelijkheid: het doucheputje. Die levensgevaarlijke plek in de badkamer. Altijd geweten dat daar iets mis mee was. Zijn zusje is weggespoeld en hij moet haar redden.

Samen met zijn onzichtbare vriend Priem trekt Noa moedig de magische wereld onder het doucheputje in. Daar blijken wonderlijke wezens te wonen. Maffe figuren die niet te vertrouwen zijn. Die zingen als ze boos zijn en huilen als ze blij zijn. Noa besluit om zelf alleen maar de waarheid te spreken. Dat is de enige manier om de liegende beesten te verslaan en zijn zusje te vinden. Of heb je zo nu en dan een leugentje nodig om je doel te bereiken?

Geïnspireerd op het werk van filmmaker Hayao Miyazaki (bekend van de familiefilm Spirited Away) regisseert Ada Ozdogan een nieuwe tekst van Daniël van Klaveren, vol onverwachte wendingen en droomachtige situaties.

Highlights

Geïnspireerd op het werk van Hayao Miyazaki, onder andere bekend van de familiefilm Spirited Away

De talentvolle regisseur Ada Ozdogan regisseert een nieuwe tekst van Daniël van Klaveren

Theater Sonnevanck won in de afgelopen negen jaar zeven Zilveren Krekels en twee Gouden Krekels: een unicum binnen het jeugdtheater!

Educatie

Cultuurbeleving

De waarheid spreken is voor Noa, de hoofdpersoon in Liegebeesten, heel belangrijk. In het educatieprogramma voor en na het theaterbezoek onderzoeken de leerlingen met de leerkracht hun verwachtingen en hun ideeën over deze thematiek. Alle leerlingen ontvangen een eigen programmaboekje dat de leerkracht kan gebruiken in het lesprogramma in de klas. Hoe denken de leerlingen over liegen en de waarheid spreken? Herkennen ze zichzelf in Noa? Of juist niet? En wat moet je doen als je iemand niet vertrouwt?

Kerndoelen

1, 2, 3, 12, 34, 37, 54, 55 en 56

Thematiek

De waarheid spreken, liegen, emoties

Verkoopinformatie

Leeftijd7+
OnderwijsGroep 4Groep 5Groep 6
DisciplineMuziektheater
Speelperiodefeb & mrt ‘23
Tijdsduur60 minuten
Speeloppervlakte

8 x 8 x 5

Maximum aantal bezoekers

max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen

Credits

Theater Sonnevanck

Regie Ada Ozdogan
Tekst Daniël van Klaveren
Spel en zang Gijs de Corte, Momo Samwel en Jip Smit
Compositie Jip van den Dool

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191