Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
cover
8+
Beeld: Tijdelijk beeld
campagne beeld
8+

Piratenkoningin

Een spectaculair operasprookje over een meisje dat heerser over zee wordt

Theater Sonnevanck / ROSE stories

De Nederlandse Reisopera

Beeld: Tijdelijk beeld
campagne beeld
Speelperiode

okt tot half nov ’24

75 minuten
Muziektheater
Grote zaal

Overzicht

“Kijk uit voor de Queen!” Met Piratenkoningin presenteren Theater Sonnevanck, De Nederlandse Reisopera en ROSE stories een spectaculaire familieopera voor jong en oud. Een stoer ensemble van elf musici en zeven zangers vormt een wilde eigenzinnige piratenbende. Geen orkest in de orkestbak maar musicerend op het dek, in de kajuit en hoog in de mast, de woeste wind trotserend. Zij brengen dit avonturenverhaal over ontdekken wie je bent en waar je je thuis voelt. Een vertelling vol moed, vol twijfel, vol doorzettingsvermogen en boordevol muziek.

In een weeshuis op een rotsachtige kust aan de rand van de zee, hopen Oona en haar beste vriend Tony elke week om uitgekozen te worden door de langskomende papa’s en mama’s. Op een nacht verschijnt de geest van Grace O’Malley, ooit een beruchte piratenkapitein, de schrik van de zee. Grace vindt dat Oona zich veel te afwachtend opstelt. Ze moet haar eigen pad kiezen en wegwezen uit het weeshuis! Diezelfde nacht wordt Toby meegenomen door een griezelige Queen over wie gefluisterd wordt dat ze kinderen verandert in konijnen. Oona neemt een besluit. Samen met Grace springt ze op een piratenschip en vaart ze achter de Queen aan. Oona ontpopt zich als een geboren piratenkapitein. Ze zullen Toby terugkrijgen, maar hoe?

Piratenkoningin is een muzikaal avonturenverhaal over sterke vrouwen die macht hebben of macht verwerven; die op zoek zijn naar een passend thuis en heel verschillend omgaan met hun leiderschap.

Highlights

Een opera voor de hele familie.

Over een stoer meisje dat haar eigen pad durft te kiezen.

Met een ensemble van elf musici en zeven zangers.

De bekende sopraan Francis van Broekhuizen speelt Grace O’Malley.

Educatie

Cultuurbeleving

In het educatieprogramma voor en na het theaterbezoek onderzoeken leerlingen samen met de leerkracht hun verwachtingen en ideeën over de thematiek en muziek in de voorstelling. Alle leerlingen ontvangen een eigen programmaboekje met actieve en reflectieve opdrachten. Hoe denken de leerlingen over vriendschap, familie en hun eigen identiteit? Herkennen ze zichzelf in Oona?

Kerndoelen

2, 37, 47, 53, 54, 55, 56

Verkoopinformatie

Leeftijd8+
OnderwijsGroep 5Groep 6Groep 7Groep 8
DisciplineMuziektheater
SoortGrote zaal
Speelperiodeokt tot half nov ’24
Tijdsduur75 minuten
Speeloppervlakte

11 x 11 x 14

Maximum aantal bezoekers

geen max. aantal bezoekers / geen max. aantal leerlingen, geen balkon

Credits

Theater Sonnevanck

ROSE stories

De Nederlandse Reisopera

Wij vertellen verhalen. Grote en kleine verhalen, over liefde en verdriet, over vreugde en rouw. Over alles wat menselijk is.

Tekst Jorieke Abbing
Compositie Monique Krüs
Regie Daniel van Klaveren
Spel en zang Francis van Broekhuizen, Lilian Farahani, Aylin Sezer, Gitty Pregers, Lionel von Lawrence, Carl Refos en Joris van Baar.
Muziek ensemble van 11 musici
Dirigent Libia Hernández

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191