Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
5+
Beeld: Benning & Gladkova
Ravi de Robot - Origineel - ©Benning & Gladkova.jpg
5+

Ravi de Robot

Wat als je beste vriend een robot is?

Theater Sonnevanck

Silbersee

Universiteit Twente

Regie: Daniël van Klaveren

Beeld: Benning & Gladkova
Ravi de Robot - Origineel - ©Benning & Gladkova.jpg
Speelperiode

okt & nov ‘22

60 minuten
Muziektheater

Overzicht

Het huis van Sas en haar vader zit vol gadgets. De ochtendkrant leest zichzelf voor, de koelkast komt de drankjes brengen, de prullenbak ruimt de rommel op en zet zichzelf iedere woensdag buiten. Alles in huis beweegt vanzelf. Hartstikke handig. Maar Sas mist iets: een vriend. Vrienden maken vindt ze niet makkelijk. Met haar vader kan ze er niet over praten. Die zit de hele dag achter zijn computers te beeldbellen. Alles verandert wanneer ze thuiskomt met Ravi.

Ravi is niet zomaar iemand, hij is een robot met een eigen wil. Hondsbrutaal, eigenwijs en vanaf nu haar beste vriend. Sas en Ravi zijn altijd samen, een onafscheidelijk duo. Haar vader wordt er gek van. Wat moet hij met dit nieuwe gezinslid? Want laten we eerlijk zijn… robots leven toch niet? Of wel soms?

Ravi de Robot is een swingende, muzikale familievoorstelling met zingende robothuisdieren en dansende apparaten. Marcel Osterop, Whitney Sawyer, Yung-Tuan Ku, Georgi Sztojanov en een echte robot nemen je mee in een avontuur waarin de wereld op zijn kop staat en je niet meer weet wie wie bestuurt.

Voor de voorstelling Ravi de Robot heeft het gezelschap de handen ineengeslagen met Universiteit Twente en wordt de succesvolle samenwerking met Silbersee voortgezet.

Highlights

Een echte robot in de hoofdrol, ontwikkeld door de Universiteit Twente

Swingende familievoorstelling met een muzikale topcast met Marcel Osterop, Whitney, Sawyer, Yung-Tuan Ku en Georgi Sztojanov

Silbersee en Theater Sonnevanck coproduceerden eerder de succesvolle en muzikale voorstellingen Wij gaan op berenjacht (2014) en Lev (2019)

Educatie

Cultuurbeleving

Ravi de Robot is een voorstelling over een bijzondere vriendschap in een modern huishouden. Hoe denken de leerlingen over vriendschap met een robot? Kun je vrienden zijn met een apparaat? Of met spullen? Met de opdrachten in het programmaboekje, dat alle leerlingen krijgen, gaat de leerkracht op een speelse manier aan de slag rondom deze vragen. Hoe word je vrienden met iemand? Wat zouden de leerlingen doen als ze in de schoenen van Sas stonden?

Kerndoelen

1, 2, 3, 12, 34, 37, 54, 55 en 56

Thematiek

Vriendschap, digitalisering, robotica, empathie

Verkoopinformatie

Leeftijd5+
OnderwijsGroep 2Groep 3Groep 4
DisciplineMuziektheater
Speelperiodeokt & nov ‘22
Tijdsduur60 minuten
Speeloppervlakte

8 x 8 x 5

Maximum aantal bezoekers

Max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen

Credits

Theater Sonnevanck

Silbersee

Silbersee maakt eigenzinnige opera en muziektheater in haar puurste vorm en voor een breed publiek. Artistiek leider en oprichter Romain Bischoff creëert ontmoetingen tussen kunstenaars, makers en performers met zeer uiteenlopende achtergronden, van klassiek hedendaags en operette, tot circus, spoken word en urban. Daarbij staat de menselijke stem altijd centraal. Componisten, schrijvers, performers, videokunstenaars etc. werken samen aan interdisciplinaire voorstellingen die elk op hun eigen manier ontwapenend zijn. Silbersee hecht veel waarde aan actuele maatschappelijke thema’s en duurzaamheid.

Universiteit Twente

De Universiteit Twente is een pionier in het verbinden van technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen om het verschil te maken in de wereld om ons heen.

Regie Daniël van Klaveren
Spel Yung-Tuan Ku, Marcel Osterop, Whitney Sawyer, Georgi Sztojanov en Ravi
Compositie Jonathan Bonny
Vormgeving Morgana Machado Marques
Techniek Tom de Haas en Christian Toonk
Geluidsontwerp Maurits Thiel
Muzikale leiding Romain Bischoff
Bouwer Robot Edwin Dertien

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191