Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Gulliver - tijdelijk beeld
8+
Beeld: Tijdelijk beeld
Gulliver - tijdelijk beeld
8+

Gullivers reizen

Magisch muziektheater over de ontdekking van de mensheid

Theater Sonnevanck

MaxTax Muziektheater

Beeld: Tijdelijk beeld
Gulliver - tijdelijk beeld
Speelperiode

Dec '23 t/m begin mrt '24

60 minuten
Muziektheater
Familievoorstelling

Overzicht

De mensen. Ze vinden allemaal wat anders. Hebben allemaal een mening over de wereld. Over de maatschappij. Weten het allemaal beter. Wat nou als blijkt dat alles eigenlijk toch anders is dan je dacht? Regisseur Marije Gubbels maakt een frisse bewerking van de klassieker Gullivers reizen. Met gevoel voor ironie brengt ze het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726 humorvol tot leven.

Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud en uitverkoren tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde werd ze wereldkampioen schaken. Nu is ze tien en niet alleen klassen-oudste en hoofdredacteur van de schoolkrant: ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. Tja, voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait. Maar plotseling valt Gul door haar atlas heen in zee. Net op de avond voor een belangrijke aardrijkskundetoets. Op een onbekend eiland spoelt ze aan. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen, vol ontmoetingen met krioelende mini-mieren-mensjes, smerige reuzen zo hoog als flatgebouwen, pratende paarden en andere wezens. Gul snapt hen niet en zij snappen Gul niet. Vanaf nu is niets meer hetzelfde.

Highlights

Marije Gubbels won eerder al drie Zilveren Krekels voor voorstellingen die zij bij Theater Sonnevanck maakte.

Actuele bewerking van een klassieker, gebaseerd op Gullivers reizen van schrijver Jonathan Swift.

Een swingende familievoorstelling vol live-muziek, zang en videoprojecties.

In de pers

“Marije Gubbels heeft haar tekst volgestopt met actuele verwijzingen naar onder meer de bio-industrie, het hoofddoekverbod (een linten-in-de-manenverbod voor pony's) en asielzoekersbeleid. Daarmee krijgt Zwijnenstal ook een betekenislaag voor de wat oudere bezoekers, en heeft niemand nog een reden om niet te gaan kijken.””
Vincent Kouters
Volkskrant

Educatie

Cultuurbeleving

Wat als alles eigenlijk anders is dan je dacht? Wat weten de leerlingen zeker? En hoe zeker weten ze dat echt? Met de opdrachten in het programmaboekje en de bijbehorende docentenhandleiding gaat de leerkracht op een speelse manier aan de slag met deze vragen.

Kerndoelen

1, 2, 3, 12, 34, 37, 39, 54, 55 en 56

Verkoopinformatie

Leeftijd8+
OnderwijsGroep 5Groep 6Groep 7Groep 8
DisciplineMuziektheater
SoortFamilievoorstelling
SpeelperiodeDec '23 t/m begin mrt '24
Tijdsduur60 minuten
Speeloppervlakte

8 x 8 x 5

Maximum aantal bezoekers

max. 250 bezoeker / max. 200 leerlingen

Credits

Theater Sonnevanck

MaxTax Muziektheater

MaxTak maakt muziektheater van universele verhalen met urgente thema’s. We draaien de zaken graag om. Elk perspectief is interessant. Het is nooit eenduidig, niemand heeft gelijk, en niemand is heilig. MaxTak hoopt je te verleiden om verder te kijken dan je eigen kader en probeert dat wat je niet kent toch invoelbaar en voorstelbaar te maken.

Regie en tekst Marije Gubbels
Tourneeplanning i.s.m. Bureau Berbee & Jansen

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

STIP voorkant