Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
14+
Beeld: Milan Gies
Het Laagland - Met Zonder ballen - Milan Gies - staand.jpg
14+

Met Zonder Ballen

Openhartig samenspel van een transzoon en zijn moeder

Het Laagland

Regie: Annelies van Wieringen (eindregie)

Beeld: Milan Gies
Het Laagland - Met Zonder ballen - Milan Gies - staand.jpg
Speelperiode

nov & dec '21 en feb & mrt '22

70 minuten plus nagesprek
Theater

Overzicht

Een transzoon en zijn moeder samen op de vloer in een theaterdocumentaire. Centraal staat zijn zoektocht naar gender en identiteit en haar reactie daarop als moeder. Welke impact heeft ‘worden wie je bent’ op een gezin? Met Zonder Ballen geeft een ontroerend en hilarisch eerlijk beeld.

In de voorstelling zien we een steeds helderder wordend kind en een moeder in verwarring, omdat ze zijn tempo amper kan bijbenen. Een theatrale mix van persoonlijke bespiegelingen, schrijnend grappige confrontaties en informatieve weetjes. Met ruimte voor alle misverstanden, zorgen en clichés, geeft deze voorstelling een openhartige en liefdevolle inkijk in de realiteit van een kind in transitie. Herkenbaar voor transkinderen en hun ouders, verrijkend voor alle nieuwsgierige jongeren en volwassenen.

De zoon heet Flip Zonne Zuijderland (1998) en hij is aankomend filmmaker en performer. De moeder is Inez Derksen (1967), artistiek directeur van Het Laagland. Sinds haar theateropleiding stond Inez niet meer zelf op het podium. De gevoelde urgentie om hun persoonlijke geschiedenis te delen, maakt dat Inez en Flip nu samen uit de coulissen komen. Dát vraagt zeker om ballen.

Highlights

Inez Derksen, artistiek directeur van Het Laagland, en haar zoon Flip Zonne Zuijderland staan samen op het podium in een openhartige theaterdocu

Flip speelde eerder in de televisieserie Anne+ en komend seizoen regisseert hij bij 3LAB van de NPO, de pitch van zijn serie SELFMADE MAN over de jonge transgenderscene

Herkenbaar voor andere transkinderen en hun ouders, informatief en verrijkend voor nieuwsgierige jongeren en volwassenen.

Educatie

Cultuurbeleving

Na elke voorstelling gaan Flip en Inez in gesprek met het publiek. De voorstelling is bedoeld voor jongeren en ouders. Ook schoolgroepen zijn welkom in vrije voorstellingen maar het verzoek is om leerlingen opgesplitst in kleine groepjes te placeren.

Verkoopinformatie

Leeftijd14+
DisciplineTheater
Speelperiodenov & dec '21 en feb & mrt '22
Tijdsduur70 minuten plus nagesprek
Speeloppervlakte

6 x 6 x 3

Maximum aantal bezoekers

max. 200 bezoekers

Opmerking

Special

Credits

Het Laagland

Concept en tekst Inez Derksen en Flip Zonne Zuijderland
Spel Inez Derksen en Flip Zonne Zuijderland
Regie Annelies van Wieringen (eindregie)

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191