Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
STIP 23-24 - LL - VO-LU-ME - Beeld Tetsuro Miyazaki_liggend
1,5+
Beeld: Tetsuro Miyazaki
STIP 23-24 - LL - VO-LU-ME - Beeld Tetsuro Miyazaki
1,5+

VO-LU-ME

Met een klein lapje stof op een groots avontuur

Het Laagland

Beeld: Tetsuro Miyazaki
STIP 23-24 - LL - VO-LU-ME - Beeld Tetsuro Miyazaki
Speelperiode

half sept t/m nov '23, half jan t/m mrt '24, sep t/m nov ‘24 en jan t/m mrt ‘25

35 minuten
Beeldend theater
Muziektheater

Overzicht

Met VO-LU-ME biedt Het Laagland de allerkleinsten van 1,5 tot 3 jaar een eerste ontspannen kennismaking met theater. Al het gewone wordt als vanzelf bijzonder in deze interactieve peutervoorstelling, de opvolger van het succesvolle WOOSH!. Makers Karlijn Hamer en Bram van Helden verwonderen jong en oud met hun theater van de eenvoud.

In hun broekzak vinden Karlijn en Bram een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. Met die lap vullen Karlijn en Bram de hele ruimte. Van plat naar bol, en van leeg naar vol. Soms voel je je zo superklein en even later juist weer heel erg groot. De lap wordt een tent om in te fluisteren of een hoge toren waarin ze de drang om te zingen niet kunnen onderdrukken: heel zacht én lekker luid!

Bram van Helden vindt in heel gewone dingen een bron van verwondering over het leven. Dat sluit goed aan bij de belevingswereld van peuters en hun ouders. Voor Karlijn Hamer zijn dreumesen en peuters de gedroomde toeschouwers: “Ze kijken met hun lichaam, en alles heeft de potentie om door hen tot theater te worden opgetild.”

VO-LU-ME is een interactieve ervaring. Na afloop van de voorstelling staan ieders ogen en oren op scherp. Alle handjes jeuken en alle voetjes trappelen; dus worden de kinderen samen met hun ouders en verzorgers uitgenodigd op de vloer om mee te spelen. Want samen spelen en je verwonderen is het allerleukste dat er bestaat.

In de pers

Peutertheater is niet nieuw, maar deze makers, inclusief regisseur Inez Derksen, geven het genre een heel eigen impuls, zoals ze als eens eerder deden in Woosh!”
Vincent Kouters
de Volkskrant

Highlights

Een eerste kennismaking met theater voor de allerjongsten met speelactiviteit tot besluit.

Inspirerende mix van beeldend theater en muziek door twee toptalenten: Karlijn Hamer is winnaar van de Operadagen Award 2019 en de installaties van Bram van Helden worden in de pers omschreven als “episch”.

Vervolg op de succesvolle peutervoorstelling WOOSH! (2020-2022) van dezelfde makers.

Met hun aandachtige, lichte aanwezigheid verstaan deze makers de kunst om heel dicht bij zichzelf én bij hun prille publiek te blijven.

Educatie

Cultuurbeleving

De voorstelling is interactief: 25 minuten voorstelling en 10 minuten zelf ontdekken en spelen in het decor op de vloer. De makers stimuleren de fysieke ervaring van volume, zowel in klank als in ruimtelijkheid. Het spelen met alledaagse materialen en minimale middelen staat centraal.

Verkoopinformatie

Leeftijd1,5+
DisciplineBeeldend theaterMuziektheater
Speelperiodehalf sept t/m nov '23, half jan t/m mrt '24, sep t/m nov ‘24 en jan t/m mrt ‘25
Tijdsduur35 minuten
Speeloppervlakte

12 x 9 x 4 (incl. publiek)

Maximum aantal bezoekers

max. 50 bezoekers / max. 30 leerlingen

Credits

Het Laagland

Concept Karlijn Hamer, Bram van Helden en Inez Derksen
Regie Inez Derksen
Spel en Muziek Karlijn Hamer, Bram van Helden
Vormgeving Sanne Puijk, Thierry Wilders

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191