Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
STIP 23-24 - LL - VO-LU-ME - Beeld Tetsuro Miyazaki_liggend
1,5+
Beeld: Tetsuro Miyazaki
STIP 23-24 - LL - VO-LU-ME - Beeld Tetsuro Miyazaki
1,5+

VO-LU-ME

Met een klein lapje stof op een groots avontuur

Het Laagland

Beeld: Tetsuro Miyazaki
STIP 23-24 - LL - VO-LU-ME - Beeld Tetsuro Miyazaki
Speelperiode

half sep t/m nov ‘23 en half jan t/m mrt ‘24

35 minuten
Beeldend theater
Muziektheater

Overzicht

Al het gewone wordt als vanzelf bijzonder in VO-LU-ME. Deze nieuwe Laaglandvoorstelling en het vervolg op de succesvolle voorstelling WOOSH! biedt de allerkleinsten van 1,5 tot 3 jaar een eerste kennismaking met theater. Karlijn Hamer en Bram van Helden maken theater van de eenvoud. Stapje voor stapje nemen ze het publiek mee in hun verbeelding.

In hun broekzak vinden Karlijn en Bram een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. Met die lap vullen Karlijn en Bram de hele ruimte. Van plat naar bol, en van leeg naar vol. Soms voel je je zo superklein en even later juist weer heel erg groot. De lap wordt een tent om in te fluisteren of een hoge toren waarin ze de drang om te zingen niet kunnen onderdrukken: heel zacht én lekker luid! Na afloop van de voorstelling staan ieders ogen en oren op scherp. Alle handjes jeuken en alle voetjes trappelen. Dan worden de kinderen samen met hun ouders en verzorgers uitgenodigd op de vloer om mee te spelen. Want samen spelen en je verwonderen is het allerleukste dat er bestaat.

Acteur Bram van Helden vindt in hele gewone dingen een bron van verwondering over het leven. Dat sluit goed aan bij de belevingswereld van peuters en hun ouders. Voor Karlijn Hamer zijn dreumesen en peuters de gedroomde toeschouwers: “Ze kijken met hun lichaam, en alles heeft de potentie om door hen tot theater te worden verheven.”

Highlights

Vervolg op de succesvolle peutervoorstelling WOOSH! (2020-2022) van dezelfde makers.

Getalenteerde makers: Karlijn Hamer is winnaar van de Operadagen Award 2019; de beeldende installaties van Bram van Helden worden in de pers omschreven als “episch”.

Bijzondere, interactieve eerste theaterbeleving voor de allerkleinsten.

Educatie

Cultuurbeleving

De voorstelling is interactief: 25 minuten voorstelling en 10 minuten zelf ontdekken en spelen in het decor op de vloer. De makers stimuleren de fysieke ervaring van volume, zowel in klank als in ruimtelijkheid. Het spelen met alledaagse materialen en minimale middelen staat centraal.

Verkoopinformatie

Leeftijd1,5+
DisciplineBeeldend theaterMuziektheater
Speelperiodehalf sep t/m nov ‘23 en half jan t/m mrt ‘24
Tijdsduur35 minuten
Speeloppervlakte

12 x 9 x 4 (toneel-op-toneel)

Maximum aantal bezoekers

max. 50 bezoekers / max. 30 leerlingen

Credits

Het Laagland

Concept Karlijn Hamer, Bram van Helden en Inez Derksen
Regie Inez Derksen
Spel Karlijn Hamer en Bram van Helden

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

STIP voorkant