Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
STIP 23-24 - LL - VO-LU-ME - Beeld Tetsuro Miyazaki_liggend
1,5+
Beeld: Tetsuro Miyazaki
STIP 23-24 - LL - VO-LU-ME - Beeld Tetsuro Miyazaki
1,5+

VO-LU-ME

Met een klein lapje stof op een groots avontuur

Het Laagland

Beeld: Tetsuro Miyazaki
STIP 23-24 - LL - VO-LU-ME - Beeld Tetsuro Miyazaki
Speelperiode

half sept t/m nov '23, half jan t/m mrt '24, sep t/m nov ‘24 en jan t/m mrt ‘25

35 minuten
Beeldend theater
Muziektheater

Overzicht

Al het gewone wordt als vanzelf bijzonder in VO-LU-ME. Theatermakers Karlijn Hamer en Bram van Helden nemen de allerkleinsten van 1,5 tot 3 jaar samen met hun (groot)ouders stapje voor stapje mee in hun verbeelding. Een eerste kennismaking met theater waarbij aan het eind lekker samen gespeeld mag worden in de knusse theatertent.

In hun broekzak vinden Bram en Karlijn een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. Met die lap vullen ze de hele ruimte. Van plat naar bol en van leeg naar vol. Soms voel je je zo superklein en even later juist weer heel erg groot. Na afloop, als alle handjes jeuken en alle voetjes trappelen, mogen de kindjes meespelen op de vloer. Want samen spelen en je verwonderen, dat is toch het allerleukste dat er bestaat?

VO-LU-ME kreeg vier sterren in de Volkskrant: "Peutertheater is niet nieuw, maar deze makers, inclusief regisseur Inez Derksen, geven het genre een heel eigen impuls. Ook voor volwassenen is het mooi om te zien hoe met heel simpele middelen de verbeelding kan worden geprikkeld.” Maker Bram van Helden vindt in hele gewone dingen een bron van verwondering over het leven. Dat sluit goed aan bij de belevingswereld van peuters en hun ouders. Voor Karlijn Hamer zijn dreumesen en peuters de gedroomde toeschouwers: “Ze kijken met hun lichaam, en alles heeft de potentie om door hen tot theater te worden opgetild.”

In de pers

Peutertheater is niet nieuw, maar deze makers, inclusief regisseur Inez Derksen, geven het genre een heel eigen impuls, zoals ze als eens eerder deden in Woosh!”
Vincent Kouters
de Volkskrant

Highlights

Een eerste kennismaking met theater voor de allerjongsten met speelactiviteit tot besluit.

Inspirerende mix van beeldend theater en muziek door twee toptalenten: Karlijn Hamer is winnaar van de Operadagen Award 2019 en de installaties van Bram van Helden worden in de pers omschreven als “episch”.

Vervolg op de succesvolle peutervoorstelling WOOSH! (2020-2022) van dezelfde makers.

Met hun aandachtige, lichte aanwezigheid verstaan deze makers de kunst om heel dicht bij zichzelf én bij hun prille publiek te blijven.

Educatie

Cultuurbeleving

De voorstelling is interactief: 25 minuten voorstelling en 10 minuten zelf ontdekken en spelen in het decor op de vloer. De makers stimuleren de fysieke ervaring van volume, zowel in klank als in ruimtelijkheid. Het spelen met alledaagse materialen en minimale middelen staat centraal.

Verkoopinformatie

Leeftijd1,5+
DisciplineBeeldend theaterMuziektheater
Speelperiodehalf sept t/m nov '23, half jan t/m mrt '24, sep t/m nov ‘24 en jan t/m mrt ‘25
Tijdsduur35 minuten
Speeloppervlakte

12 x 9 x 4 (incl. publiek)

Maximum aantal bezoekers

max. 50 bezoekers / max. 30 leerlingen

Credits

Het Laagland

Concept Karlijn Hamer, Bram van Helden en Inez Derksen
Regie Inez Derksen
Spel en Muziek Karlijn Hamer, Bram van Helden
Vormgeving Sanne Puijk, Thierry Wilders

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191