Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
4+
Beeld: Tetsuro Miyazaki
Het Laagland - Boel Gevoel - Tetsuro Miyazaki.jpg
4+

Boel Gevoel

Een revue voor lachebalkjes en huilebekkies

Het Laagland

Beeld: Tetsuro Miyazaki
Het Laagland - Boel Gevoel - Tetsuro Miyazaki.jpg
Speelperiode

okt en nov '22

55 minuten
Theater

Overzicht

Je kunt ineens fietsen zonder zijwieltjes. Je broertje krijgt een groter cadeau dan jij. Je vader luistert niet. Er zit een draak onder je bed. Oma wil je steeds knuffelen. Je cavia is doodgegaan. Gevoelens zijn er altijd en overal. Superhandig, omdat ze je laten weten wat je wilt én wat je niet wilt. Maar stel dat je nog niet weet wat je precies voelt, of wat je ermee moet. Als zo’n boel gevoel ineens naar boven komt: wat doe je dan?

Nora bouwt in de blokkenhoek een hoge toren. Als die bijna af is, komt Elia het laatste blok op een mooie plek zetten. Maar dan valt de toren om. Alles voor niets gedaan! Nora schreeuwt en rent achter Elia aan. De juf wordt boos op Nora en dan ineens… staat Nora aan de voet van een vulkaan. Die vulkaan stottert en sputtert en barst uit! Ze maakt zich uit de voeten en belandt in een wervelende wereld, waarin alles en iedereen worstelt met gevoelens. Van een verlegen moddermonster tot een angstig puzzelstukje, van een beteuterde oma tot een lachende reuzenpanda. Zou dansen, zingen, rappen helpen? Of heel hard gillen?

Boel Gevoel is een uitbundige muzikale ontdekkingstocht naar je gevoelens, wat je ermee kunt en wat er gebeurt als je ze tot in je tenen doorvoelt. Een ongeremde revue voor alle Lachebalkjes en Huilebekkies van 4 tot 104!

Highlights

Annelies van Wieringen ontwikkelde eerder als jong regietalent meerdere succesvolleongerenvoorstellingen bij Het Laagland (o.a. Zand Erover). Recent was ze als coregisseur/dramaturg van Inez Derksen verbonden aan Joris & De Drakentemmers, Pippi Powerrrrr en Met Zonder Ballen. Hoogste tijd voor haar eerste eigen Laaglandse kleuterregie

Herkenbare alledaagse emoties gevat in een aanstekelijke muzikale revue

Kleutervoorstellingen van Het Laagland staan erom bekend dat ze zowel vierjarigen als hun grote broertjes, zusjes en ouders aanspreken

Educatie

Cultuurbeleving

Het Laagland biedt educatiefilmpjes met de acteurs uit de voorstelling in de hoofdrol ter voorbereiding op en verwerking van de voorstelling. Thematisch sluit de voorstelling aan bij Oriëntatie op jezelf en de wereld en Mens en samenleving.

Kerndoelen

34, 37 en 54

Verkoopinformatie

Leeftijd4+
OnderwijsGroep 1Groep 2Groep 3Groep 4
DisciplineTheater
Speelperiodeokt en nov '22
Tijdsduur55 minuten
Speeloppervlakte

8 x 8 x 4

Maximum aantal bezoekers

max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen

Credits

Het Laagland

Concept en regie Annelies van Wieringen
Tekst Maaike Bergstra
Spel Tessa de Lange, Joris Erwich en nog één andere speler

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191