Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
4+
Beeld: Tetsuro Miyazaki en Studio Denk
9. Het Laagland - 2021 Een Ruimtereis - Tetsuro Miyazaki en Studio Denk.jpg
4+

Ruimtereis

Een muzikaal sciencefiction avontuur

Het Laagland

Beeld: Tetsuro Miyazaki en Studio Denk
9. Het Laagland - 2021 Een Ruimtereis - Tetsuro Miyazaki en Studio Denk.jpg
Speelperiode

sept t/m nov '24

55 minuten
Muziektheater

Overzicht

Ruimtereis is een door pers en publiek bejubelde voorstelling, een verbluffende ‘houtje-touwtje kleuter-sciencefiction’ voor iedereen die nog weet - óf juist vergeten is - hoeveel durf er nodig is om in slaap te vallen.

Bedtijd. Tandenpoetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan … gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In Ruimtereis laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform. De ruimtereizigers maken zich klaar voor de lift off. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën. Mag het licht aanblijven? Kan dat in de ruimte? Hoe hoog kun je eigenlijk het heelal in? En wat als het fout gaat? Drie, twee, één … daar gaan ze!

Joris Erwich en Kyra Bououargane spelen en zingen met live gemaakte geluidseffecten deze ode aan verbeeldingskracht en moed. Een voorstelling vol gewichtloze dromen en buitenaardse humor die niemand onberoerd laat.

“Mooie tekst, komisch en zeer herkenbaar,” typeerde Theaterkrant. “Aanstekelijke voorstelling,” kopte de vier-sterrenrecensie van de Volkskrant: “Het mooie aan deze voorstelling van schrijver Sanne Schuhmacher en regisseur Lennart Monaster is dat ze werkt op verschillende niveaus. Voor de allerkleinsten is er herkenbare slapstick in en om het kinderbed…..Voor de wat oudere broers of zussen is er het verhaal.”

Regisseur Lennart Monaster: “Een ruimtereis maken, ik zou het niet durven, maar wat zou ik dát graag doen. Ik ben op m’n gelukkigst als ik dingen doe, die ik eigenlijk net niet durf. Bij mijn eigen jonge kinderen zie ik hoe ze leren durven. Dat gaat met rare bokkensprongen. Ik vind het fascinerend hoe dat werkt; waar komt moed vandaan? Hoe leer je jezelf onder de arm te nemen en het vertrouwen uit jezelf te halen om de sprong te wagen.

Highlights

Regisseur Lennart Monaster en componist Joris Erwich wonnen samen een Zilveren Krekel met Bezoek voor Beer.

Buitenaards magisch verbeeld met huis-, tuin- en keukenartikelen. Do try this at home.

Muzikaal theater dat nog lang in kleuterhoofden zal doorzingen.

Educatie

Cultuurbeleving

In de educatie-video voorafgaand aan het voorstellingsbezoek introduceren de acteurs zichzelf en de thema’s van de voorstelling. Ze nemen je mee in het decor en leggen je uit hoe ze in dit decor muziek maken. De educatie-video achteraf geeft tips om nóg lekkerder te kunnen gaan slapen. Ook leggen acteurs Kyra en Joris uit hoe je het meegekregen Ruimtereis-nachtlampje zelf in elkaar knutselt.

Kerndoelen

34, 37, 54

Verkoopinformatie

Leeftijd4+
OnderwijsGroep 1Groep 2Groep 3Groep 4
DisciplineMuziektheater
Speelperiodesept t/m nov '24
Tijdsduur55 minuten
Speeloppervlakte

8 x 8 x 4,5

Maximum aantal bezoekers

250 bezoekers / 200 leerlingen

Credits

Het Laagland

Concept en regie Lennart Monaster
Tekst Sanne Schuhmacher
Spel Joris Erwich & Kyra Bououargane
Compositie Joris Erwich
Dramaturgie Yentl van Stokkum
Decorontwerp Douwe Hibma
Kostuumontwerp Dieuweke van Reij
Lichtontwerp Wilfred Loopstra

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191