Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
8+
Beeld: Rufus Hegeman
Het Laagland -Pippi Powerrrrr_foto Rufus Hegeman.jpg
8+

Pippi Powerrrrr

Een avontuurlijk onderzoek naar trouw zijn aan jezelf

Het Laagland

Beeld: Rufus Hegeman
Het Laagland -Pippi Powerrrrr_foto Rufus Hegeman.jpg
Speelperiode

feb t/m apr ‘23

70 minuten
Theater
Familievoorstelling

Overzicht

Een actuele, avontuurlijke ode aan trouw zijn aan jezelf, in de geest van de wereldberoemde Pippi Langkous. Op een heerlijk chaotische theatervloer maakt de niet in één hokje te vangen Pippi plaats voor een bonte club actrices: van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand. Samen op ontdekkingstocht naar ieders eigen powerrrrr. Niet alleen met Pippi als ultiem voorbeeld, maar ook met moedige “eigenzinnigerds” als Blue Ivy, Billie Eilish, Simone Biles en Greta Thunberg als inspiratiebron. Én al die andere krachtige rolmodellen die in 2023 van zich laten horen.

Deze spannende tijd, waarin er zoveel gebeurt in de wereld en niets meer vanzelfsprekend lijkt, vraagt om frisse inzichten en nieuwe powerrrrr. Durf jij jezelf te zijn én te laten zien? Ook als anderen daar van alles van vinden? Dit vijftal actrices gaat deze uitdaging al spelend, zingend en dansend volop aan. Pippi Powerrrrr laat je zo dicht mogelijk bij jezelf komen. Energiek theater voor jongens én meiden in de stijl van de met de ZAPP Theaterprijs bekroonde voorstelling Joris & De Drakentemmers. Theater dat blijft nazinderen, of je nu 8 of 108 bent.

Highlights

Een eigenzinnige en inspirerende voorstelling vol actuele zeggingskracht

Met de spirit van jeugdheld Pippi Langkous en de jonge Pippi’s (m/x/v) van nu, zoals activiste Greta Thunberg, popster Billie Eilish en topturnster Simone Biles

Van regisseur Inez Derksen van Expeditie Peter Pan (nominatie ZAPP Theaterprijs 2016) en Joris & De Drakentemmers (winnaar ZAPP Theaterprijs 2017)

De succesvolle online viewing kreeg lovende reacties

Alle kinderen van nu moeten dit zien.”
Gwen Sengers
Theatereducator Theaters Tilburg

Educatie

Cultuurbeleving

Via een educatiefilmpje maken leerlingen voorafgaand aan de voorstelling kennis met de actrices en krijgen zo een introductie op de thematiek van de voorstelling: trouw zijn aan jezelf en je eigenheid bewaren. Een tweede educatieclip zwengelt een verdiepend klassikaal gesprek over dit thema aan en biedt leerkrachten bovendien handvatten voor spelopdrachten waarin leerlingen op zoek gaan naar hun eigen ‘Pippi Powerrrrr’. Kerndoelen: 34, 37 en 54 Thema’s: - Jezelf leren kennen en trouw zijn aan jezelf - Jezelf verhouden tot sociale afspraken en regels & actuele maatschappelijke thema’s, zoals discriminatie, klimaat en duurzame kleding.

Verkoopinformatie

Leeftijd8+
OnderwijsGroep 6Groep 7Groep 8VO klas 1
DisciplineTheater
SoortFamilievoorstelling
Speelperiodefeb t/m apr ‘23
Tijdsduur70 minuten
Speeloppervlakte

10 x 10 x 5

Maximum aantal bezoekers

max. 400 bezoekers / max. 250 leerlingen

Credits

Het Laagland

Concept en regie Inez Derksen
Spel, zang en dans Kiki van Aubel, Nina-Elisa Euson, Cherella Gessel, Tessa de Lange en Eva van der Post

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191