Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
8+
Beeld: Joost Milde
11. Het Laagland_Kanonnenvoer_Beeld 1.JPG
8+

Kanonnenvoer

Muzikaal slagwerkspektakel vol gardes, potten en pannen

Het Laagland

Beeld: Joost Milde
11. Het Laagland_Kanonnenvoer_Beeld 1.JPG
Speelperiode

jan t/m mrt '22

75 minuten
Muziektheater

Overzicht

Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit door een onverwachte vriendschap. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen.

Kok Tortot heeft in tijden van een oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf.

Totdat hij Halve George ontmoet, een gewonde soldatenjongen die in de vuurlinie bijna tot kanonnenvoer was vermorzeld. Tortot neemt deze vrolijke, jonge spraakwaterval ongewild op sleeptouw. Samen bluffen zij zich een fantasievolle weg door barre tijden. Uiteindelijk bekokstooft Tortot een krankzinnig meesterplan om die dwaze oorlog te stoppen en zo het leven van halve George te redden.

Kanonnenvoer is smakelijk 'theatervoer' voor de hele familie van 8 tot 108 jaar. Een bord vol vriendschap, een scheut dwaze ruziemakers en een flinke toef avontuur. Inclusief muzikaal vuur- en slagwerk als kers op de taart. Gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek Hoe Tortot zijn vissen hart verloor.

Highlights

Hoe Tortot zijn vissenhart verloor is bekroond tot beste jeugdboek van 2017 en auteur Benny Lindelauf schreef ook het script

Over vriendschap in tijden van oorlog

Recensie met vier sterren in NRC Handelsblad

In de pers

"Het samenspel tussen Nollen (Halve George) en Overdiep (Tortot) is net als in Bezoek voor Beer wederom een genot om naar te kijken."”
De ‘keuze van de criticus’ in Theaterkrant

Educatie

Cultuurbeleving

Filmpjes met de acteurs zijn in de klas te bekijken, als voorbereiding op het voorstellingsbezoek en als verwerking na afloop. Een (zelf te printen) placemat met puzzels en opdrachten ter verdieping van het thema en stimulering voor nagesprek.

Kerndoelen

34, 37, 52

Verkoopinformatie

Leeftijd8+
OnderwijsGroep 5Groep 6Groep 7Groep 8
DisciplineMuziektheater
Speelperiodejan t/m mrt '22
Tijdsduur75 minuten
Speeloppervlakte

10 x 10 x 5

Maximum aantal bezoekers

max. 450 bezoekers / max. 250 leerlingen

Credits

Het Laagland

Concept en regie Lennart Monaster
Tekst Benny Lindelauf
Spel Gijs Nollen, Folmer Overdiep, Jessie Wilms, Bart Sietsema en Dion Vincken

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191