Overzicht Foto's Educatie Credits
Bekijk video
6+
Beeld: Lonneke van der Palen
Dakzonderhuis_STIP - Het Mysterie van de Grote Mensen - Lonneke van der Palen.jpg
6+

Het Mysterie van de Grote Mensen

Spetterende show over het vreemde leven van volwassenen

Sara de Monchy & STIP

Regie: Sara de Monchy

Beeld: Lonneke van der Palen
Dakzonderhuis_STIP - Het Mysterie van de Grote Mensen - Lonneke van der Palen.jpg
Speelperiode

sept t/m dec '21

Theater

Overzicht

De één verzamelt voetbalplaatjes, de ander schelpen. Maar Jo (7) heeft een andere fascinatie: hij verzamelt volwassenen en stopt ze in een schoenendoos. Dag en nacht bespiedt Jo door de gaatjes van zijn schoenendoos de volwassenen. Maar Jo’s Grote Mensen zijn bepaald geen makkelijke huisdieren. Jo hoeft maar éven niet op te letten en dan ontsnapt er een volwassene uit de schoenendoos. Door ze te begluren probeert hij al hun geheimen te ontrafelen. Wat doen je ouders als jij slaapt? Waar blijven overblijfmoeders na het overblijven? En wat is de functie van ‘de snor’? Lukt het Jo de Grote Mensen in toom te houden? En wil hij zelf eigenlijk wel volwassen worden? Je ziet het in Het Mysterie van de Grote Mensen. “Ga deze voorstelling zien, hij is geweldig”, aldus Paulien Cornelisse.

Jo spiekt dag en nacht door de gaatjes van zijn schoenendoos naar de Grote Mensen om erachter te komen wat hun geheimen zijn. Wat doen je ouders als jij slaapt? Waar blijven overblijfmoeders na het overblijven? En wat is de functie van ‘de snor’? Maar Jo’s volwassenen zijn bepaald geen makkelijke huisdieren. Hij hoeft maar even niet op te letten en dan ontsnapt er weer één. Lukt het Jo de grote mensen in toom te houden?

Het Mysterie van de Grote Mensen is een komisch schouwspel waarbij volwassenen in alle hoeken verschijnen en verdwijnen. Deze familievoorstelling is een feest voor nieuwsgierige kinderen en grote mensen die het volwassen zijn eigenlijk ook niet echt onder de knie hebben.

Educatie

Cultuurbeleving

Dakzonderhuis biedt scholen een workshop aan met een grote Volwassenheidsverkiezing. Kinderen nomineren volwassenen: wie is de ‘volwassenste volwassene’ van de school? De conciërge? De meester van groep 7? En waarom eigenlijk? Omdat hij een baard heeft, een bril, of al kaal is? Samen met de kinderen spelen we een verkiezing na en onderzoeken we wat deze grote mensen nu precies zo volwassen maakt. En misschien komt de winnende volwassene van jullie school wel terug in de voorstelling!

Credits

Sara de Monchy

Concept Dakzonderhuis
Regie Sara de Monchy
Spel Peter Boven, Jelle Hoekstra, Machiel Rodenburg, Semna Segal
Scenografie Eva Koopmans
Kostuums Akelei Loos
Techniek Tycho van Iwaarden

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191