Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
2
6+
Beeld: BENNING & GLADKOVA
24-03-07-Stip-Sara'sMysteries4269_def-4x5-V2
6+

Sara’s Mysteries - de theatervoorstelling

Live-podcast over de spannende zoektocht naar een verlaten spookdorp

Sara de Monchy & STIP

Beeld: BENNING & GLADKOVA
24-03-07-Stip-Sara'sMysteries4269_def-4x5-V2
Speelperiode

half okt tot half dec ’24

70 minuten
Muziektheater

Overzicht

Sara de Monchy komt naar het theater met haar populaire podcast! Samen met het publiek lost ze een niet eerder verschenen mysterie op.

In Sara’s Mysteries – de theatervoorstelling ga jij mee op roadtrip naar Marokko en help je Sara om Sammy’s mysterie te ontrafelen. Je beslist mee hoe het onderzoek gaat verlopen. Alle geluiden en muziek worden live op het podium gemaakt. Je krijgt een kijkje in de keuken van het maken van deze populaire podcast met 800.000 luisteraars! Sara’s Mysteries – de theatervoorstelling is een interactieve live-show waarin de realiteit van Sammy’s zoektocht versmelt met de avontuurlijke verbeelding van een theatervoorstelling. En... neem vooral je eigen mysterie mee naar het theater! In de foyer van het theater is van alles te beleven en kan je met elkaar je eigen mysterie ontrafelen.

De 11-jarige Sammy wil weten: wat is er aan de hand in het mysterieuze spookdorp waar zijn moeder vandaan komt? Zij groeide op in een klein dorp in de bergen, maar dat dorp is nu helemaal verlaten. Sommige familieleden fluisteren dat het daar spookt. Zij willen er nooit meer naar toe. Maar Sammy wil daar niets van weten: hij wil terug naar de geboorteplek van zijn moeder, en erachter komen wat er precies aan de hand is in dit vreemde dorp. Spookt het er echt? En waarom is iedereen daar vertrokken? Samen met Sammy, zijn moeder en haar opnameapparatuur gaat Sara naar Marokko, naar het spookdorp. Ze gaan tot op de bodem uitzoeken wat het grote geheim van dat kleine dorp op de top van de berg is.

Gebaseerd op het programma Sara’s Mysteries van NTR.

Highlights

Van én met Sara de Monchy, door de Volkskrant uitgeroepen tot ‘podcasttalent van het jaar’ (2022).

Theatrale live beleving van de populaire gelijknamige podcast (650.000 luisteraars) waarin het publiek meebeslist over hoe het avontuur verloopt.

Sara de Monchy’s vorige theatervoorstelling, Het Mysterie van de Grote Mensen, is bekroond met een Zilveren Krekel ‘de beste podiumprestatie’ voor Jelle Hoekstra (2022).

In de pers

Sara’s Mysteries is een ontroerende en onbevangen podcast over de kleine raadsels des levens.”
De Volkskrant

Educatie

Cultuurbeleving

Naar aanleiding van de succesvolle podcast krijgen leerlingen en leerkracht een pakket luister- en doe-opdrachten vol journalistieke onderzoekstechnieken en tips om een verhaal met spannende audiofragmenten te bedenken en vertellen. Bovendien mogen de kinderen hun eigen mysteries meenemen naar de voorstelling. In het theater lost Sara samen met de kinderen en hun ouders of begeleiders deze mysteries op.

Kerndoelen

1, 2, 3, 34, 37, 42, 44, 50, 54, 55, 56

Verkoopinformatie

Leeftijd6+
OnderwijsGroep 4Groep 5Groep 6Groep 7Groep 8
DisciplineMuziektheater
Speelperiodehalf okt tot half dec ’24
Tijdsduur70 minuten
Speeloppervlakte

8 x 8 x 4

Maximum aantal bezoekers

max. 250 bezoekers / max. 250 leerlingen

Credits

Sara de Monchy

Concept en spel Sara de Monchy
Muziek en spel Haytham Safia
Compositie Darius Timmer
Sound Design on stage en spel Brandon Grötzinger
Beeld Benning & Gladkova

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191