Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
cover
6+
Beeld: Sabine Rovers
campagne beeld
6+

Sara’s Mysteries

Voor iedereen die de wereld niet zomaar vertrouwt

Sara de Monchy & STIP

Beeld: Sabine Rovers
campagne beeld
Speelperiode

half okt tot half dec ’24

70 minuten
Muziektheater

Overzicht

Speciaal voor de theaterzalen van Nederland maakt Sara de Monchy een volkomen nieuwe, live aflevering van haar succesvolle podcast Sara’s Mysteries. In deze theatervoorstelling ontrafelt ze samen met het jonge publiek een mysterie over een spannende familiekwestie.

Er zijn van die mysteries waar je maar nooit antwoord op krijgt. Je stelt er heel vaak vragen over, maar niemand luistert. Over een mysterieus opgedoken Surinaams receptenboek waar de hele familie geheimzinnig over doet bijvoorbeeld. Of over die vreemde bewoners van het kasteel in Frankrijk waar je vroeger op vakantie ging. Of dat leegstaande spookdorp in Marokko waar mama vandaan komt… In Sara’s Mysteries – de Theatervoorstelling zoekt Sara de Monchy live met het publiek een speciaal, nog niet uitgezonden mysterie uit tot op de bodem. Het publiek bepaalt mee hoe het onderzoek gaat verlopen. Wordt opa geconfronteerd of is het beter via oma informatie los te peuteren? Inbreken of nog even afwachten? Een expert interviewen of toch zelf in de boeken duiken?

In een hoorspel waarin de geluiden live in het theater te zien zijn, met een écht verhaal van een écht kind, brengt Sara de Monchy de zorgen en vragen van kinderen op een tastbare manier dichtbij. De grens tussen theater, werkelijkheid en podcast vervaagt in deze interactieve en avontuurlijke voorstelling vol muziek en spel.

Highlights

Van én met Sara de Monchy, door de Volkskrant uitgeroepen tot ‘podcasttalent van het jaar’ (2022).

Theatrale live beleving van de populaire gelijknamige podcast (650.000 luisteraars) waarin het publiek meebeslist over hoe het avontuur verloopt.

Sara de Monchy’s vorige theatervoorstelling, Het Mysterie van de Grote Mensen, is bekroond met een Zilveren Krekel ‘de beste podiumprestatie’ voor Jelle Hoekstra (2022).

Educatie

Cultuurbeleving

Naar aanleiding van de succesvolle podcast krijgen leerlingen en leerkracht een pakket luister- en doe-opdrachten vol journalistieke onderzoekstechnieken en tips om een verhaal met spannende audiofragmenten te bedenken en vertellen. Bovendien mogen de kinderen hun eigen mysteries meenemen naar de voorstelling. In het theater lost Sara samen met de kinderen en hun ouders of begeleiders deze mysteries op.

Kerndoelen

1, 2, 3, 34, 37, 42, 44, 50, 54, 55, 56

Verkoopinformatie

Leeftijd6+
OnderwijsGroep 4Groep 5Groep 6Groep 7Groep 8
DisciplineMuziektheater
Speelperiodehalf okt tot half dec ’24
Tijdsduur70 minuten
Speeloppervlakte

8 x 8 x 4

Maximum aantal bezoekers

max. 250 bezoekers / max. 250 leerlingen

Credits

Sara de Monchy

Regie Sara de Monchy
Tekst en spel Sara de Monchy, Machiel Rodenburg e.a.
Muziekcompositie Darius Timmer
Sounddesign Brandon Grötzinger
Live muziek nnb

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191