Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
Van hamelen - coverfoto proef.jpg
7+
Lennart Monaster en Stip theaterproducties - Van Hamelen & The Rats - fotograaf Arthur Mebius staand.jpg
7+

Van Hamelen & The Rats

Een muzikaal sprookje met een staartje

Lennart Monaster & STIP

Regie: Lennart Monaster

Lennart Monaster en Stip theaterproducties - Van Hamelen & The Rats - fotograaf Arthur Mebius staand.jpg
Speelperiode

okt t/m dec '22

70 minuten
Muziektheater
Familievoorstelling

Overzicht

Van Hamelen is popidool en de grootste rockster ooit. Met meer volgers dan YouTube zelf. Zijn achtergrondkoor van ratten volgt hem overal. Op elk gek podium, in elk raar land, met elk raar pakje aan dat hun idool voor ze uitkiest. Hoe verder ze reizen, hoe gekker het wordt. De liedjes worden raarder, de pakjes idioter. Maar natuurlijk doe je mee. Hij is de Rattenvanger! Tot een dove rat-roadie het team komt versterken. Hij snapt niet waarom iedereen zo gek is op die Van Hamelen. Het achtergrondkoor begint opeens te twijfelen. Willen ze dit eigenlijk wel? Is de Rattenvanger te gek? Of zijn zij gek?

Een ratten-komedie vol muziek, glitter en glamour over opkijken naar iemand en diegene blind volgen. Ook naar plekken waarvan je niet weet of je er eigenlijk wel wilt zijn. Stuiter mee op de krankzinnige tournee met Van Hamelen en zijn Ratten.

Monaster slaagt er bijzonder goed in om actuele, schurende thema’s invoelbaar en persoonlijk te maken voor een publiek van alle leeftijden. Dat bewees hij in eerdere regies als Bezoek voor Beer (Zilveren Krekel 2016), De Kleine Cowboy, Assepoesters Assepesters, Gewoon Held en Kanonnenvoer. Lennart Monaster maakt energiek muziektheater vol humor over actueel schurende thema’s. “Het is mijn zoektocht in kleine, fantasievolle verhalen de grote vraagstukken van nu te verbeelden. De bezwete worstelingen van mijn personages zeggen hoopvol: wees gerust, je bent niet de enige die worstelt”

Highlights

Een popsprookje naar het beroemde verhaal De Rattenvanger van Hamelen

Met zingende ratten

Bomvol live muziek en show. Skip Justin Bieber, Ariana Grande of K3. Van Hamelen is where you want to be!

Lennart Monaster won in 2016 de Zilveren Krekel voor Bezoek voor Beer

Educatie

Cultuurbeleving

Lesmateriaal - Elke klas die naar de voorstelling gaat krijgt een uitgebreide lesbrief om de voorstelling voor te bereiden en daarna na te spreken. Vooraf komen de leerlingen helemaal in de waan van Van Hamelen. Er kunnen alvast nummers geluisterd worden zodat er tijdens de voorstelling meegezongen kan worden. In de verwerkingsopdracht is er ruimte om na te spreken en met de leerlingen een eigen kompas te maken en leren die te gebruiken. Workshop - In deze workshop worden we zelf supersterren en superfans. Hoe voelt het als iedereen altijd doet wat jij wil? En hoe vertel je iemand dat je geen fan meer wil zijn, ook al is iemand nog zo cool? Hoe ont-fan je en kies je Je eigen weg? Je maakt je je eigen kompas dat je altijd bij je kunt dragen. Randprogramma - Het theater wordt een waar festival-heaven, inclusief festival bandjes, drankmuntjes en natuurlijk awesome merchandise. Ben je je rattenstaart vergeten? Maak er snel nog een voordat je de zaal in gaat. En ontmoet na afloop de band. Randprogramma - Het theater wordt een waar festival-heaven, inclusief festival bandjes, drankmuntjes en natuurlijk awesome merchandise. Ben je je rattenstaart vergeten? Maak er snel nog een voordat je de zaal in gaat. En ontmoet na afloop de band.

Kerndoelen

1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56

Verkoopinformatie

Leeftijd7+
OnderwijsGroep 5Groep 6Groep 7Groep 8
DisciplineMuziektheater
SoortFamilievoorstelling
Speelperiodeokt t/m dec '22
Tijdsduur70 minuten
Speeloppervlakte

10 x 8 x 5

Maximum aantal bezoekers

max. 300 bezoekers / max. 250 leerlingen

Credits

Lennart Monaster

Regie Lennart Monaster
Tekst Lucas de Waard
Spel Eva van der Post, Jacob de Groot, Rutta van Hoof, Scott Beekhuizen
Muziek Freek den Hartogh

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

STIP voorkant