Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
9+
Beeld: Het Houten Huis
Het Houten Huis - Als het anders loopt.jpg
9+

Als het anders loopt

Muziektheater vol beeldende poëzie en dans

Het Houten Huis

Plan d-

Club Guy & Roni’s Poetic Disaster Club

Beeld: Het Houten Huis
Het Houten Huis - Als het anders loopt.jpg
Speelperiode

jan t/m apr ‘23

75 minuten
Dans
Beeldend theater
Muziektheater

Overzicht

“Iedereen kan hier terecht komen”, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet. De muzikale voorstelling Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven.

Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Er is een vrouw met zo’n zwaar, groot hoofd dat ze bijna omvalt. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gang loopt een oude man. Met hem kun je lachen, hij is vergeten dat hij hier al jaren komt. In zijn ogen drijven zomerwolken. En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.

Als het anders loopt, in regie van Elien van den Hoek, is onderdeel van een drieluik over zorg. Het gezelschap brengt een gedurfde, beeldende muziektheatervoorstelling waarin acteurs met een fysieke of mentale beperking en jonge professionele dansers een wereld vol tegenslag én hoop verbeelden. Theaters worden uitgenodigd om in gesprek te gaan over de mogelijkheden om de voorstelling toegankelijk te maken voor bezoekers met een beperking.

Highlights

Een voorstelling met dans, livemuziek en een inclusieve cast met performers met een beperking

Het publiek ziet gegarandeerd een gelaagde voorstelling die bij zowel ouder als kind herkenbare werelden oproept

Regisseur Elien van den Hoek en decorbouwer Douwe Hibma werden met hun vorige voorstelling IK... eh ik beiden genomineerd voor een Gouden Krekel

In de pers

Als het anders loopt laat met een prachtige en bevrijdende parade zien dat iedereen, echt iedereen kan dansen.”
Vincent Kouters
De Volkskrant
BEPERKINGEN LEIDEN TOT EEN FEEST VAN ARTISTIEKE MOGELIJKHEDEN”
Javier López Piñón
Theaterkrant
Regisseur Elien van den Hoek, maar ook alle andere medemakers van deze voorstelling kunnen niet genoeg geprezen worden voor de delicate balans in deze grote productie. Beperkingen? Zeker. Zielig? Nergens!”
Jos Schuring
Scènes
Liefdevol. Deze voorstelling is zo ontzettend liefdevol. En daarmee ook ijzersterk.”
Jos Schuring
Scènes

Educatie

Cultuurbeleving

Het Houten Huis biedt bij alle voorstellingen een gratis pakket opdrachtkaarten, die de verbeeldingskracht trainen. Wat als iets zichtbaar is, maar niet altijd zichtbaar mag zijn? Hoe maak je het ongemakkelijke gemakkelijker? En is er genoeg ruimte om anders te zijn? Bij Als het anders loopt gaan we spelenderwijs op zoek naar een verbinding tussen de werelden van mensen met en zonder een beperking. De opdrachtkaarten helpen om vrijmoedig te praten over een onderwerp met ontelbaar veel kanten.

Kerndoelen

37, 54 en 55

Verkoopinformatie

Leeftijd9+
OnderwijsGroep 8Voorgezet Onderwijs
DisciplineDansBeeldend theaterMuziektheater
Speelperiodejan t/m apr ‘23
Tijdsduur75 minuten
Speeloppervlakte

10 x 12 x 6

Maximum aantal bezoekers

max. 350 bezoekers / max. 250 leerlingen

Credits

Het Houten Huis

Plan d-

Andreas Denk is de artistiek leider van Plan d-. Hij is bekend om zijn even humorvolle als emotionele speelstijl waarin hij zelfs objecten kan laten dansen.

Club Guy & Roni’s Poetic Disaster Club

Adam Peterson, choreograaf bij de Poetic Disasters Club en danser bij Club Guy & Roni, weet het publiek te raken met zijn verfijnde emotionele choreografieën.

Concept en regie Elien van den Hoek
Choreografie Andreas Denk en Adam Peterson i.s.m. Elien van den Hoek
Spel Johannes de Jong, Thomas Schellens e.a.
Dans Andreas Denk e.a.

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

STIP voorkant