Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
6+
Beeld: Het Houten Huis
beeld_IK-eh-ik-HetHoutenHuis-NordlandVisualTheater-Tryater_fotograafHetHoutenHuis verkleind
6+

IK... eh ik

Doorgedraaid muziektheater voor iedereen die wel eens vastloopt

Het Houten Huis

Nordland Visual Theater

Tryater

Beeld: Het Houten Huis
beeld_IK-eh-ik-HetHoutenHuis-NordlandVisualTheater-Tryater_fotograafHetHoutenHuis verkleind
Speelperiode

sep ‘23 t/m mrt ‘24

60 minuten
Beeldend theater

Overzicht

Wat als je hoofd overloopt van zelfkritiek, ambitie en perfectionisme? Je wilt te snel, te veel en vooral ook nog alles goed doen. Falen is geen optie. Langzaam verlies je grip op wat logisch is en begint je wereld ondersteboven te keren. De bejubelde en bekroonde muziektheatervoorstelling IK… eh ik van regisseur Elien van den Hoek en componist Martin Franke is terug!

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan. Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij. Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt…

IK... eh ik is een uitgekiende uitwerking van een op het eerste gezicht best ingewikkeld thema voor 6+. Speels en fantasievol tot een surrealistisch geheel gebracht in een perfecte, bijna woordeloze voorstelling.” – juryrapport Zilveren Krekel in de categorie Meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie 2020 - 2021.

“Bij IK… eh Ik draagt Douwe Hibma’s hele decor onnavolgbaar bij aan het gevoel van verwarring en onmacht dat het hoofdpersonage ervaart. Een ogenschijnlijk simpel woninkje transformeert in een maniakale mallemolen. Het is een lust voor het oog hoe onder en boven en klein en groot relatieve begrippen blijken in het universum van Douwe Hibma waarin alles kan en niets is wat het lijkt.” – juryrapport Zilveren Krekel in de categorie Meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater 2020 - 2021.

Highlights

Met een spectaculair draaiend decor.

Winnaar van twee Zilveren Krekels.

De Volkskrant noemde de voorstelling “bizar goed” en gaf vijf sterren.

Educatie

Cultuurbeleving

Het Houten Huis biedt bij deze voorstelling een gratis pakket opdrachtkaarten, die de verbeeldingskracht trainen. Bij IK... eh ik gaan de kaarten over de innerlijke strijd die je met jezelf kunt voeren over moeten, willen en kunnen. Over de eenzaamheid die je daarbij kunt voelen. Lukt het je om los te laten en je eigen imperfectie toe te staan? Ook voor VO is er op maat gemaakt materiaal beschikbaar. Na afloop is er in de foyer een verdiepend knutselprogramma ‘Vis-ualiseer je gedachten’ over wat kinderen belangrijk vinden.

Kerndoelen

35, 37, 47, 54, 55 en 56.

Verkoopinformatie

Leeftijd6+
OnderwijsGroep 5Groep 6Groep 7Groep 8VO klas 1VO klas 2VO klas 3VO klas 4VO klas 5
DisciplineBeeldend theater
Speelperiodesep ‘23 t/m mrt ‘24
Tijdsduur60 minuten
Speeloppervlakte

10 x 10 x 6 (Let op: 6 meter hoogte is essentieel!)

Maximum aantal bezoekers

max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen

Credits

Het Houten Huis

Nordland Visual Theater

Nordland Visual Theatre speelt een sleutelrol bij het ontwikkelen en promoten van visueel theater. Het theater maakt producties variërend van traditioneel poppentheater tot cross-overproducties waarin elementen uit de beeldende kunst, theater, mime, dans en multimedia samenkomen. Dit gebeurt in samenwerking met podiumkunstenaars van over de hele wereld.

Tryater

Tryater is hét meertalige theatergezelschap van Fryslân en maakt deel uit van de BIS. In hun producties verbinden ze mondiale thema’s met hun lokale werkelijkheid. Ze brengen verhalen die nog niet verteld zijn, uit alle hoeken van de gemeenschap. Ze gaan in gesprek over Fryslân in een veranderende wereld, waarbij elk perspectief telt.

Regie & script Elien van den Hoek
Muzikale compositie & spel Martin Franke
Decorontwerp & -bouw Douwe Hibma
Rekwisieten & decorafwerking Marlies Schot
Kostuums, visser & hoofd Freja Roelofs i.s.m. André Kok
Lichtontwerp Desirée van Gelderen
Regieassistent Zoscha van Erkel
Dramaturgie Preben Faye-Schøll, Loes van der Pligt, David van Griethuysen, Maarten Smit
Techniek Tjarko van Heese, Gerrit Schilp, Tomas van Schelven, Roy Vermeer
Backstage & spel Daan Hamel, Yannick Greweldinger
Backstage Martijn Schrier
Technisch advies muziek Frank Wienk
Magisch advies Woedy Woet
Advies Het Houten Huis team
Scènefoto's Moon Saris, Anne Harbers
Producenten Het Houten Huis & Nordland Visual Theater i.s.m. Tryater

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191