Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
8+
Urban Myth - Martin Luther King.jpg
8+

Martin Luther King

Hoe ver ga jij voor je dromen?

Urban Myth & STIP

Theater De Krakeling

Urban Myth - Martin Luther King.jpg
Speelperiode

mrt en apr '23

70 minuten
Muziektheater
Familievoorstelling

Overzicht

De winnaar van de Gouden Krekel 2019 komt op veler verzoek terug in de theaters! De muzikale familievoorstelling Martin Luther King volgt het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die in zijn jeugd al een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: “I have a dream…”

We gaan terug naar 1937, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Totdat hij naar school gaat. Martin mag niet naar de school waar zijn vriendjes heen gaan, want hij is niet wit. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen. Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Dat de verschillen verdwijnen. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

Theatergezelschap Urban Myth, met oprichter en regisseur Jörgen Tjon A Fong aan het roer, geeft onvertelde verhalen een podium. Hierbij staan nieuwe invalshoeken op onze gedeelde Nederlandse geschiedenis centraal die aanzetten tot gezamenlijk nadenken over identiteit. Naast theatervoorstellingen maakt het gezelschap ook eigenzinnige en diverse programmering, variërend van talkshows tot kunstdiscipline overstijgende samenwerkingen met musea, tentoonstellingen en een alternatieve Nachtmis. Urban Myth, Theater de Krakeling en STIP hebben inmiddels drie succesvolle voorstellingen gemaakt, een samenwerking die begon bij Martin Luther King.

Highlights

Swingende familievoorstelling met live-muziek.

Martin Luther King won in 2019 de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie.

In de pers

“Wat de voorstelling bijzonder maakt is het confronterend staaltje terloopse rassenscheiding.””
De Volkskrant

Educatie

Cultuurbeleving

Er is een uitgebreide lesbrief over Martin Luther King en de Amerikaanse geschiedenis. Daarnaast worden de bezoekers actief betrokken bij de voorstelling.

Kerndoelen

54, 55, 56

Verkoopinformatie

Leeftijd8+
OnderwijsGroep 5Groep 6Groep 7Groep 8
DisciplineMuziektheater
SoortFamilievoorstelling
Speelperiodemrt en apr '23
Tijdsduur70 minuten
Speeloppervlakte

10 X 10 X 5

Maximum aantal bezoekers

max. 400 bezoekers / max. 300 leerlingen

Credits

Urban Myth

Theater De Krakeling

Toneel, dans, mime, muziektheater, multimedia, poppentheater en beeldende kunst. Van nieuw talent tot gevestigde makers. En dat allemaal gericht op de jeugd. Het doel van Theater De Krakeling: dat alle kinderen de kans krijgen hun wereld te vergroten met theater. In onze theaterzaal of op locatie.

Regie en tekst Jörgen Tjon A Fong
Dramaturgie Corien Baart
Regie-assistent Sara Bergen
Muziek Gianni Noten, Timothy Bennet Djuwney
Spel José Montoya, Viktor Griffioen, Noah Blindenburg en Myrthe Huber
Decor Koen Stegers
Kostuums Jantine Kraaijeveld
Lichtontwerp Coen van der Hoeven

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen