Recensie Van Hamelen & The Rats

De podiumkids jury bezoekt het hele seizoen voorstellingen die meedingen naar de publieksprijs. Maud (bijna 9) uit Bergen op Zoom meldde zich ook aan en mocht uiteindelijk een voorstelling bezoeken en daar een exclusieve recensie over schrijven.

STIP_VanHamelen&TheRats_creditRobBecker5984

Recensie Maud

De Juryleden hebben bij de kick-off een workshop recenseren gevolgd van Volkskrantrecensent Annette Embrechts waar ze handvatten kregen voor het schrijven van een recensie en thema's waarop ze goed konden letten. Aan de hand daarvan schreef Maud de volgende recensie.

  • Muziek: Een afwisseling rock en langzaam en dat maakte eigenlijk de show. Het past erg goed en leverde een meedoe sfeer op.
    Decor: Het decor was zeker realistisch en enigszins abstract. Want naast dat het een podium voor optredens in de show voorstelde waren het ook kooien waar de ratten in konden. Van Hamelen speelde namelijk de baas over de ratten, maar dat hadden ze zelf niet in de gaten, of vonden het meedoen in de band belangrijker.
  • Spel / dans: De toeschouwers werden direct in het verhaal gezogen en betrokken in de verhaallijn. Er ontstond een verhaal in een verhaal. De optredens in van Van Hamelen vonden plaats met de rug naar het publiek. Van open naar gesloten ruimte en weer terug. Erg goed gedaan en duidelijk weergegeven.
  • Verhaal: Het is gebaseerd op het sprookje "De rattenvanger van Hamelen" en hier is een verdieping in aangebracht. De persoonlijkheden van de ratten kwamen tot leven. De hoofdpersoon in het verhaal komt er achter dat het meedoen in een rockband wel leuk lijkt, maar dat er ook misbruik van je gemaakt kan worden. Het komt gelukkig allemaal weer goed en ze leert wat echte vriendschap is.
  • Kostuums: Ratten kostuums die echte paste bij een band, glimmend en leken op Lady GaGa. En zeer duidelijk door de rattenstaart.

Wat vind jij van Van Hamelen & The Rats?

Ben je ook benieuwd naar de voorstelling? Je kan hem nog tot 18 december zien door het hele land. Op onze publiekspagina vind je informatie, ticketinfo en toffe opdrachten. Als je de voorstelling gezien hebt, kun je stemmen op Van Hamelen & The Rats voor de podiumkids publieksprijs.

Podiumkids_Prijs_Logo_Origineel_Groen

Over STIP

SUN_5191