Prijzen

Jelle Hoekstra en STIP gezelschappen winnen Zilveren Krekels

De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft vandaag de Zilveren Krekels bekend gemaakt voor ‘meest indrukwekkende podium prestatie en ‘de meest indrukwekkende voorstelling’. Acteur Jelle Hoekstra en diverse STIP gezelschappen vielen hierbij in de prijzen.

Jelle Hoekstra in het Mysterie van de Grote Mensen

Een Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie gaat naar acteur Jelle Hoekstra is genomineerd voor zijn rol van Jo in de voorstelling Het Mysterie van de Grote Mensen, een voorstelling van Dakzonderhuis en STIP. Ook Marlyn Coetsier van Tg. Winterberg wint in deze categorie een Zilveren Krekel voor haar spel en decorgebruik in De Stille Kletsmajoor.

In de categorie ‘de meest indrukwekkende voorstelling’ wonnen onder andere de aangrijpende voorstelling Birds van DOX, de muziektheatervoorstelling De Baron van Münchhausen van Theater Sonnevanck & DIEHELEDING en de bingewatchvoorstelling Trojan Wars van HNTjong/Het Nationale Theater.

Alle winnaars van de Zilveren Krekel dingen nu automatisch mee naar De Gouden Krekel, de belangrijkste landelijke prijs voor een jeugdtheatervoorstelling. De uitreiking vindt plaats op 11 september tijden het Gala van Het Nederlands Theater Festival in Theater de Krakeling.

28-06-2022
Deel dit bericht:

Over STIP

SUN_5191