Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
4+
Beeld: Balder Westein
Tg Winterberg - Andere kant staand.jpg
4+

Aan de andere kant

Van de schutting

Tg. Winterberg

Regie: Job Raaijmakers

Beeld: Balder Westein
Tg Winterberg - Andere kant staand.jpg
Speelperiode

okt '22 t/m jan '23

50 minuten
Beeldend theater

Overzicht

Ik zie, ik zie, wat ik denk te zien en het is…
De Rietstraat, een doorsnee-straat in een nóg doorgesnedere wijk. Je weet wel, zo één met huizen waarbij de achtertuintjes keurig zijn gescheiden door schuttingen en hoge heggen. In die schuttingen zitten gaatjes waardoor de families elkaar stiekem begluren. Telkens zien, horen en ruiken ze een klein stukje van het leven van hun buur. Praten doen ze niet met elkaar, want ze denken wel zeker te weten hoe gevaarlijk, gek en vreemd de buren zijn. Ze hebben het toch zelf gezien!  De buren zijn monsters, kinderdieven, bestaan uit suiker. Tenminste, dat (be)denken ze.

Maar in de Rietstraat woont sinds een dag ook Bir Kaşif. Zij is zes jaar en heel nieuwsgierig.  Ze fietst onbevangen rond, komt in elke tuin, klimt over schuttingen en kruipt als een poes onder heggen door. Ze gaat bij iedereen op bezoek, drinkt overal thee en limonade en snapt niets van wat de buren beweren over de buren. Wanneer haar duidelijk wordt hoe de vork aan de steel zit, doet Bir zelf ook nog een duit in het zakje.

Tijd om het eens van de andere kant te bekijken …

Aan de andere kant, is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar met poppen, papier, strips en video. Een visuele wereld vol knotsgekke en over-de-top vooroordelen die eens van een andere kant bekeken mogen worden. 

Highlights

Actrice Marlyn Coetsier is bekend van TV

De tekst is van de succesvolle kinderboekenschrijver Mark Haayema

Tg. Winterberg ontving een Zilveren Krekel voor de voorstellingen Meneertje Meer (2018) en In de kelder staat een huis (2019)

In de pers

Over In de kelder staat een huis: “Met haar innemende spel reguleert Marlyn Coetsier moeiteloos de aandacht van het publiek. Ontroering en een glimlach volgen elkaar naadloos op.””
Theaterkrant

Educatie

Cultuurbeleving

Lesplan - Bij de voorstelling hoort een tweeledig lesplan. Een onderdeel bestaat uit beeldende theater- en knutselopdrachten, over objecten die iets anders kunnen zijn dan je in eerste instantie denkt. Daarnaast is er een filosofische lesbrief over vooroordelen en angst voor het onbekende. Hiermee onderzoeken de kinderen wat vooroordelen zijn en of deze wel kloppen met de werkelijkheid. Prentenboek - Bij de voorstelling verschijnt een gelijknamig prentenboek.

Kerndoelen

37, 38, 47, 54, 55

Verkoopinformatie

Leeftijd4+
OnderwijsGroep 1Groep 2Groep 3Groep 4
DisciplineBeeldend theater
Speelperiodeokt '22 t/m jan '23
Tijdsduur50 minuten
Speeloppervlakte

10 x 10 x 4

Maximum aantal bezoekers

max. 400 bezoekers / max 250 leerlingen

Credits

Tg. Winterberg

Concept Tg. Winterberg
Regie Job Raaijmakers
Tekst Mark Haayema
Spel Marlyn Coetsier, Mark Haayema e.a.

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191