Overzicht Educatie Verkoopinformatie Credits
4+
Beeld: Balder Westein
Tg Winterberg - Andere kant staand.jpg
4+

Aan de andere kant

Van de schutting

Tg. Winterberg

Regie: Job Raaijmakers

Beeld: Balder Westein
Tg Winterberg - Andere kant staand.jpg
Speelperiode

okt '22 t/m jan '23

50 minuten
Beeldend theater

Overzicht

Ik zie, ik zie, wat ik denk te zien en het is… Midden in de polder tussen de dorpjes hier en ginder staan twee huisjes achter elkaar. De tuinen worden gescheiden door een metershoge schutting. In die schutting zit een gaatje waardoor de families Kwistut en Siejuwel stiekem naar elkaar gluren. Aan de andere kant is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar, die nét iets verder durft te kijken dan zijn neus lang is.

De familie Kwistut gluurt naar flarden uit het leven van de familie Siejuwel. En andersom spiedt de familie Siejuwel terug naar hoe de familieleden Kwistut een kuil graven, de was ophangen en af in toe in hun blootje voorbij komen. Praten doen ze niet met elkaar, want ze denken wel zeker te weten hoe gevaarlijk, gek en vreemd de buren zijn. Ze hebben het toch zelf gezien! Maar is dat wat je denkt te zien, wel echt de hele waarheid? Tijd om het eens van de andere kant te bekijken …

Aan de andere kant is een cross-over voorstelling die het klassieke poppenspel en de analoge wereld van lijm, schaar, papier combineert met schaduwspel, live video en theater. Een visuele wereld op een draaischijf, vol knotsgekke en over-de-top vooroordelen die eens van een andere kant bekeken mogen worden.

Highlights

Actrice Marlyn Coetsier is bekend van TV

De tekst is van de succesvolle kinderboekenschrijver Mark Haayema

Tg. Winterberg ontving een Zilveren Krekel voor de voorstellingen Meneertje Meer (2018) en In de kelder staat een huis (2019)

In de pers

"Over In de kelder staat een huis: “Met haar innemende spel reguleert Marlyn Coetsier moeiteloos de aandacht van het publiek. Ontroering en een glimlach volgen elkaar naadloos op.”"
Theaterkrant

Educatie

Cultuurbeleving

Lesplan - Bij de voorstelling hoort een tweeledig lesplan. Een onderdeel bestaat uit beeldende theater- en knutselopdrachten, over objecten die iets anders kunnen zijn dan je in eerste instantie denkt. Daarnaast is er een filosofische lesbrief over vooroordelen en angst voor het onbekende. Hiermee onderzoeken de kinderen wat vooroordelen zijn en of deze wel kloppen met de werkelijkheid.
Prentenboek - Bij de voorstelling verschijnt een gelijknamig prentenboek.

Kerndoelen

37, 38, 47, 54, 55

Verkoopinformatie

Leeftijd4+
OnderwijsGroep 1Groep 3Groep 2Groep 4
DisciplineBeeldend theater
Speelperiodeokt '22 t/m jan '23
Tijdsduur50 minuten
Speeloppervlakte

10 x 10 x 4

Maximum aantal bezoekers

max. 400 bezoekers / max 250 leerlingen

Credits

Tg. Winterberg

Concept Tg. Winterberg
Regie Job Raaijmakers
Tekst Mark Haayema
Spel Marlyn Coetsier, Mark Haayema e.a.

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Alles over stip

Marnixstr-vlada-karpovich.jpg