Overzicht
Bekijk video
4+
Beeld: Erik Franssen
Theater Gnaffel - Van Mij Erik Franssen14.jpg
4+

VAN MIJ

Gebaseerd op het boek 'Hou van mij' van Ted van Lieshout

Theater Gnaffel

Beeld: Erik Franssen
Theater Gnaffel - Van Mij Erik Franssen14.jpg
Speelperiode

sep '21 t/m jan '22

Overzicht

VAN MIJ is een voorstelling gebaseerd op het boek Hou van mij, met gedichten van jeugdboekenschrijver, dichter en tekenaar Ted van Lieshout. In VAN MIJ zien we een hele hoge muur met één deur. Vóór die muur een jongen, een vrouw en een oude man. Ieder van hen heeft zo zijn eigen gedachten, wensen en dromen. De jongen moet alles nog ontdekken, de vrouw beheerst het nu en de oude man leeft in zijn herinnering.

Door de plotselinge komst van vreemde voorwerpen die over de muur vliegen of langs komen glijden ontstaat er een dilemma. Wat zijn het? En waarom? Kleurige strandballen, een zwevende prop papier, een idyllisch bootje en een verhuisdoos vol oud speelgoed. Van wie zijn die spullen? Van jou of van mij? Op een poëtische manier wil VAN MIJ haar publiek laten zien wat geven en nemen, hebben en houden en delen en vermenigvuldigen is. We belanden in een magische wereld die uit meer bestaat dan ‘iets’ of jij alleen. Harmonie is het streven, delen het doel.

In de pers

Dankzij het sterke spel verveelt de voorstelling geen moment en al snel geven ook de volwassenen in de zaal zich over aan een wondere wereld waarin logica van ondergeschikt belang is. Van mij sluit zo perfect aan op de belevingswereld van de allerkleinsten, voor wie een verzameling korte scènes veel begrijpelijker is dan een uur durend verhaal.”
Henri Drost
Theaterkrant
Testimonial Ted van Lieshout

"Gisteren ben ik wezen kijken naar VAN MIJ van Theater Gnaffel. Het was een feest der herkenning, maar ook een feest van verrassingen. Het stuk begint met de zin “Er was het niets dat zich niet noemde”. Is dat nu een gedicht dat geschikt is voor kinderen vanaf 4? Ja, het kan. Niet omdat kleuters de tekst zullen begrijpen, maar omdat de woorden onderdeel uitmaken van het “wonder” dat poëzie heet, en waarbij woorden niet per se begrepen hoeven te worden om als poëzie te worden herkend. De voorstelling is caleidoscopisch opgebouwd, dus je huppelt van het ene stukje naar het andere. Elk stukje is, zoals ieder gedicht, een klein avontuurtje dat op zichzelf staat in het grotere geheel van een bundel of, in dit geval, een voorstelling. Gaan kijken? Zou ik zeker doen".

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191