Overzicht Foto's Educatie Verkoopinformatie Credits
Bekijk video
4+
Beeld: Tycho Merijn
Beeld_Dit Dat Dans_SALLY_naamsvermeldingverplicht_Tycho Merijn
4+

Dit Dat Dans

Het ontdekken van ditjes en datjes in hedendaagse dans

SALLY Dansgezelschap Maastricht

Beeld: Tycho Merijn
Beeld_Dit Dat Dans_SALLY_naamsvermeldingverplicht_Tycho Merijn
Speelperiode

okt en nov '24

60 minuten
Dans
Workshop

Overzicht

Dit Dat Dans neemt je op school, in de wijk of tijdens een festival mee op ontdekkingsreis en laat jouw wereld delen met anderen. Dankzij een duet van heel dichtbij, actieve dansopdrachten en verdiepende vragen leer je zelf betekenis geven aan hedendaagse dans. Dit seizoen staat het duet Cirkel uit SALLY’s Danslab centraal in Dit Dat Dans.

Dit Dat Dans – Cirkel gaat over het vieren van persoonlijkheden. Ben je introvert of juist extravert? Hoe ver ga je over (eigen) grenzen om een ander te bereiken? Of vind je elkaar halverwege?

Dit Dat Dans brengt een beleving tot stand in een veilige omgeving. Door de beeldende taal van dans en de pedagogische kwaliteiten van ons docententeam kunnen leerlingen onbeperkt genieten van de voorstelling, de dansopdrachten en elkaar. Ze zullen de aanwezigen verbazen met hun mogelijkheden en talenten op de dansvloer.

Dit Dat Dans leert kinderen hedendaagse dans te vertalen en beleven. De twee danseres bewegen voor, achter, naast en zelfs mét de kinderen. Maar waar kijken ze nu eigenlijk naar? Welk verhaal haalt een kind uit een beweging van het duet? En wat zien anderen in dit duet? Als ze vervolgens zelf met de bewegingen aan de slag gaan, deelt iedereen zijn eigen verhaal en leren ze hun eigen ruimte af te tasten en die van de ander te respecteren.

Highlights

Voorstelling en workshop over dans in één.

Dansvoorstelling op school met en voor de leerlingen.

Spannend thema speels en fysiek benaderd: hoe kan je tegelijk je eigen visie behouden én openstaan voor ideeën van andere kinderen?

Educatie

Cultuurbeleving

Kinderen van 4 t/m 12 jaar oud ontdekken in Dit Dat Dans het plezier van dans. De twee dansers bewegen voor, achter, naast en zelfs mét de kinderen. Maar waar kijken de kinderen nu eigenlijk naar? Welk verhaal haalt een kind uit de bewegingen van het duet? Wat zien anderen in dit duet? En wat gebeurt er als ze zelf de dansvloer mogen betreden? Om de leerlingen te ondersteunen in het begrijpen van dans, krijgen ze van de workshopleider kijkopdrachten mee. Na afloop van het duet gaan de leerlingen, zowel verbaal als fysiek, met elkaar ‘in gesprek’ over de inhoud om zo de beleving in alle vezels van hun lijf te ervaren. Samen ontdekken ze hoe dans werkt en hoe ze met elkaar een mooie choreografie kunnen maken.

Kerndoelen

2, 3, 54, 55, 56, 57 en 58

Verkoopinformatie

Leeftijd4+
OnderwijsGroep 1Groep 2Groep 3Groep 4Groep 5Groep 6Groep 7Groep 8
DisciplineDans
SoortWorkshop
Speelperiodeokt en nov '24
Tijdsduur60 minuten
Speeloppervlakte

8 x 8 x 4

Maximum aantal bezoekers

max. 55 leerlingen

Credits

SALLY Dansgezelschap Maastricht

Concept Stefan Ernst, Ronald Wintjens en Sophie van Heesewijk
Choreografie Kiki Boot en Ivan Montis
Kostuums Mieke Kockelkorn

Gerelateerde voorstellingen

Alle voorstellingen

Over STIP

SUN_5191