Prijzen

Winnaars DOX award 2021 Dalton Jansen en Anne-Fay Kops

unnamed.jpg

Zaterdag 18 december is de jaarlijkse DOX award uitgereikt aan twee winnaars: Dalton Jansen en Anne-Fay Kops! De prijs voor talentontwikkeling is voor makers en performers die een bijzondere prestatie hebben geleverd en deze onderscheiding verdienen die als een kroon op het werk van het jaar binnen DOX. De DOX Award bestaat uit een geldprijs van €5.000 die kan worden besteed aan een investering op het gebied van talentontwikkeling of (bij)scholing.

Dalton Jansen heeft stappen gezet in choreografie en werkte prachtig aan zijn theatertaal en toonde ontwikkeling in het theatraal denken. [...] Hij laat zich met veel overtuiging gelden in de danswereld en levert hij een grote bijdrage aan het debat, waarbij diversiteit en inclusiviteit leidend zijn, aldus de jury. Hij choreografeert de voorstelling Birds die op 2 maart in première gaat.

De jury erkende dat Anne-Fay Kops met groot succes haar voorstelling heeft omgezet in prachtig muzikaal en theatraal materiaal, ondanks dat geplande reizen niet door hebben kunnen gaan. Ze is buiten haar comfort zone getreden en heeft zich niet alleen ontwikkeld als muzikant, maar ook als performer, schrijver en theatermaker." Haar voorstelling Anne Fay's Reaspora is opnieuw te boeken voor het seizoen 2022-2023.

20-12-2021
Deel dit bericht:

Over STIP

SUN_5191