Sector

Nederlands theater in actie voor kinderen van Gaza

Helaas groeien veel kinderen op in een oorlogssituatie. Ook voor de kinderen van Gaza is dit momenteel een harde realiteit. Meer dan 62 theatergezelschappen, waaronder STIP theaterproducties, steunen een landelijke actie om de kinderen daar te helpen met theater. Lees hieronder meer en hoe ook jij dit project kan steunen. Het is hard nodig.

Ayyam Al Masrah (Theatre Day Productions) is een theatergezelschap in Gaza dat theater maakt voor kinderen, onder artistieke leiding van Rafat Alaydi en Mohammed Hissi. Het zijn de theatervrienden van veel Nederlandse theatermakers, die ook in hun theater in Gazastad hebben gewerkt. In de overvolle scholen, in de opvangkampen of op straat creëren zij een plek waar verdriet, verlies en angst worden gedeeld en waar gespeeld wordt als woorden tekortschieten. Waar gelachen wordt en kinderen ontspannen en zich even herinneren hoe het is om kind te zijn.

Wij, gezelschappen, theaters en makers uit de gehele breedte van de Nederlandse podiumkunsten, begrijpen hoe belangrijk hun werk is voor kinderen. Juist nu. Momenteel loopt er een veelvoud van acties om de Palestijnse makers te ondersteunen hun helende werk voort te zetten en workshops te blijven geven. Gegarandeerd wordt dat elke cent die gedoneerd wordt bij de theatermakers in Gaza komt en dus bij de kinderen van Gaza.

Wil jij Rafat en Mohammed ook steunen in hun theaterwerk met de kinderen van Gaza? Met deze QRcode kunt u direct doneren. Het is nodig! Doneer NU!

PHOTO-2024-02-27-15-45-41
29-02-2024
Deel dit bericht:

Over STIP

SUN_5191