Sector

Dag van de Academie en het jeugdtheater

Het Nederlands Theaterfestival organiseert i.s.m. STIP theaterproducties en De Krakeling op 5 september 2022 ‘De dag van de Academie en het Jeugdtheater’. Dé dag voor studenten en jonge makers om het jeugdtheaterlandschap van Nederland te leren kennen.

Dag vd Academie en het Jeugdtheater TFjong 5 september 2022 -16x9

Op de dag van de Academie en het Jeugdtheater gaan we in gesprek met theatermakers uit verschillende disciplines over hun werkwijze en werkpraktijk, bekijken we samen een voorstelling en geven de gezelschappen een workshop over hun manier van maken. Het programma vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam.

PROGRAMMA DAG VAN DE ACADEMIE EN HET JEUGDTHEATER

Theater de Krakeling, Pazzanistraat 15

09.30 uur Inloop

10.00 uur Opening en een inspirerend gesprek met de artistiek leiders Noël Fischer (HNT jong), René Geerlings (MAASTD), George Tobal (GEORGE & ERAN PRODUCTIES). Ryan Djojokarso (DANSTHEATER AYA) over hun werkpraktijk.

Gespreksleider: Kees Blijleven, artistiekdirecteur Theater de Krakeling

12.00 uur lunch (to go)

Theater Frascati, Nes 63

13.00 uur Voorstelling Anders is een hele normale Zweedse voornaam van Theater Artemis

Internationaal Theater Amsterdam, Leidseplein 26

Verschillende jeugdtheatermakers geven workshops waaronder:

  • Belle van Heerikhuizen geeft een workshop naar aanleiding van haar nieuwe voorstelling Wil je een snoepje?.
  • Theater Artemis geeft een workshop waarin je meer te weten komt over theater Artemis en hun educatie tak en ga je in op de thematiek van de voorstelling die je zojuist gezien hebt.
  • Ryan Djojokarso en Aya staan stil bij het concept "Maken vanuit beweging". Hoe doe je dat? Waar begin je? En hoe ga je van tekst naar een bewegingsfrase en andersom?
  • René Geerlings van MaasTD neemt je mee aan de hand van de voorstelling Bully Bully (winnaar zilveren Krekel en te zien op 03 september op het Theater Festival) mee in zijn maakwijze. Hoe maak je voor de allerkleinste zonder door je knieën te gaan? En hoe speel je groot zonder de connectie met je authentieke zelf te verliezen?

14.45 - 15.45 Workshop 1

16.00 - 16.50 Workshop 2

17.00 afsluiting

02-09-2022
Deel dit bericht:

Over STIP

SUN_5191